TEOG puan hesaplama robotu! MEB puanlarına göre boş kontenjanlar listesi

TEOG puan hesaplama robotu! MEB puanlarına göre boş kontenjanlar listesi

Haberimizden merak ettiğiniz 2017 TEOG puan hesaplama işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Milyonlarca öğrenci TEOG sonuçları açıklanınca notunu öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde yapılan merkezi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı sonuçlarının belli olması ile sınava giren öğrenciler ve veliler açıklanan sınav notu ile MEB puan hesaplama robotuyla yapılan hesaplamayı karşılaştırıyor. MEB TEOG robotu ile puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ayrıca MEB boş kontenjanlara göre puanlarınızı ve okulları öğrenebilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrenci TEOG puan hesaplama robotunu merak ediyor. Veliler ve öğrenciler e okul sisteminden öğrendikleri sınav notu ile TEOG sınavı puan hesaplama robutu ile yaptıkları hesaplamayı karşılaştırmak istiyor. Peki MEB puan hesaplama robotu nasıl kullanılır?Haberimizden puanınızı hesaplayabilir ve sınav hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. İşte MEB TEOG puan hesaplama robotu...

TEOG BOŞ KONTENJANLAR 2017

Tercihlerini yapan ve yerleşemeyen adayların merakla beklediği boş kontenjanlar listesi MEB E-Okul sitesinden yayınlanıyor. Adaylar punlarına göre istedikleri okulu tercih yapacaklar. Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.

TEOG E-OKUL BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten E-okul boş kontenjanlar listesine ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TEOG'da 8. sınıf öğrencileri her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılıyor. Yani öğrenciler bir sene içinde 12 sınava girmiş oluyor. Her ortak sınavda 20 soru soruluyor. Bu sınavlardaki her sorunun değeri 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu, tıpkı yazılıda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendiriliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2017...

8. sınıfta merkezi sistemle yapılan ortak sınavlara giren bir öğrencinin sınavdan alacağı TEOG puanını hesaplamak için ilgili testlerden yaptığı doğru sayılarını ya da her bir dersten aldığı puanları aşağıdaki hesaplama formuna girdikten sonra hesapla butonuna basınız.

TEOG YEP HESAPLAMA

8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG YEP HESAPLAMA...

TEOG Yerleştirmeye Esas Puanını hesaplamak istediğiniz öğrencinin 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıfta aldığı yılsonu başarı puanları ile 8. sınıfta merkezi ortak sınavlardan aldığı puanları doldurduktan sonra hesapla butonuna basınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU

TEOG sınavı öncesinde öğrencilere pek çok konuda avantaj sağlayan ve öğrencilerin zorlu sınava hazırlanmasında yardımcı olan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) kendi bünyesinde barındırdığı TEOG puan hesaplama robotu ile de sınav sonrasındaki sürece dair soru işaretlerine azaltıyor. Çeşitli duyuruların, testlerin ve ders videolarının yer aldığı ODSGM sayfasının online uygulamalarından olan “Sorgulama” sayfasından 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1), 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2), Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) ve Yerleştirmeye esas puanı (YEP) kısa sürede hesaplanabiliyor.

YERLEŞTİRME

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir. 14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

DERSLERİN AĞIRLIK KATSAYILARI

Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2, Yabancı Dil 2 şeklinde toplam 18 olacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Haberimizden merak ettiğinz 2017 TEOG puan hesaplama işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Milyonlarca öğrenci TEOG sonuçları açıklanınca notunu öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde yapılan merkezi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı sonuçlarının belli olması ile sınava giren öğrencile ve veliler açıklanan sınav notu ile MEB puan hesaplama robotuyla yapılan hesaplamayı karşılaştırıyor. MEB TEOG robotu ile puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ayrıca MEB bpş kontenjanlara göre puanlarınızı ve okulları öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN