TEOG şampiyonunun çalışma yöntemi şaşırttı

TEOG şampiyonunun çalışma yöntemi şaşırttı

Sosyal medyada bulunan ders çalışma hesapları sayesinde sınavlara hazırlanan 8. sınıf öğrenci Rümeysa Bilik, TEOG birincileri arasına girdi. Şampiyon Bilik “Sosyal medya bana daha çok çalışma hevesi verdi” dedi.

Eskişehir’de bulunan Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Rümeysa Bilik, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaptı. Sosyal medyada bulunan çalışma hesapları sayesinde heveslenen ve derslerine daha çok yönelen Bilik “Öncelikle günlük tekrarlar çok önemli. Kendi yapamadığım konulardan özetler çıkardım ve bu özetlerle ilgili sorular çözdüm. En fazla da soru çözmeye yöneldim. Şu şekilde öncelikle yapamayacağım edemeyeceğim derseniz kesinlikle yapamazsınız.

Motivasyonunuzun ve özgüveninizin çok yüksek olması gerekiyor. Bana bir arkadaşım çalışma hesapları göstermişti sosyal medyadan. Kendi günlük çalışmalarını, nasıl çalıştığını TEOG sınavının nasıl geçtiğini anlatıyordu. Ben de biraz heveslendim bu konuda bir hesap açtım. Bu hesaptan çalıştığım şeylerin fotoğraflarını paylaştım. Bu konu hakkındaki tavsiyelerimi paylaştım. Bu bana gerçekten daha fazla bir çalışma şevki verdi” diye konuştu.

Ortaokul bittikten sonra Fen Lisesi hedeflediğini aktaran Bilik, üniversitede matematik bölümü okuyup rektör olmak istediğini ifade etti. Bilik, “Hiç dershaneye gitmedim ve gitmeye de gerek duymadım. Özel ders için çok fazla eksiğim olmadığı için gitmedim. Sadece hafta sonları yetiştirme kursuna gittim. Orada daha fazla soru çözdüm ve çok yararı oldu bana. Hem yine aynı öğretmenlerimiz girdi. Farklı öğretmenlerimizin girdiği dersler de oldu. Onların kattığı farklı şeyler de oldu.

Yapamadığım soruları onlara sordum. Bu okuldaki öğretmenlerime sordum. Böylece kendimi tamamlayabildim. Ben çok gerek olduğunu düşünmüyorum. Lise olarak Fatih Fen Lisesini, üniversite olarak da önce matematik düşünüyorum. Matematikten de önce dekanlık sonra Rektörlük istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN