TEOG soru cevapları EBA sistemi giriş için tıklayın | TEOG maratonu bitti, soru yayınlandı

TEOG soru cevapları EBA sistemi giriş için tıklayın | TEOG maratonu bitti, soru yayınlandı

TEOG soru cevapları TEOG EBA üzerinden yayınlandı. 26 - 27 Nisan 2017 Çarşamba ve Perşembe günleri yapılan TEOG sınavları soru ve cevapları MEB EBA sayfasında yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanan soru cevapların TEOG'a giren tüm öğrencilere açık olacağı belirtildi.

MEB tarafından yapılan açıklamada TEOG soru ve cevaplarının saat 14:00 itibariyle TEOG EBA sistemi üzerinden yayınlanacağını duyurdu. 26 Nisan 2017 Çarşamba günü birinci oturumu gerçekleştirilen TEOG sınavı ikinci oturumu 27 Nisan Perşembe günü yapılacak. EBA nedir, nasıl giriş yapılır? İşte ayrıntılar.

TEOG SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANIYOR |  EBA GİRİŞ PANELİ

EBA, Milli Eğitim Bakanlığı-MEB'in Eğitim Bilişim Sistemi'nin kısa adıdır. EBA, MEB'in Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA giriş nasıl yapılır TEOG soru cevapları 2017 eba.gov.tr'de yayınlanacak.TEOG soru ve cevapları 2016 1. dönem çözümleri indirme ekranı eba.gov.tr'den erişime açılacak. TEOG soruları ve çözümleri 26-27 Nisan 2017 indirme ekranı EBA'yla aynı anda haberimizde olacak.

17-04/26/th.jpg

TEOG soru ve cevapları 2017'yı arayan öğrenciler EBA nedir, EBA girişi nasıl yapılır sorularının yanıtlarını arıyor. 2017 TEOG soru ve cevapları MEB'in Eğitim Bilişim Ağı-EBA'nın internet sayfası eba.gov.tr'den yayınlanacak. (EBA) 17 milyonu aşkın öğretmen ve öğrenciye, 12 bin haber, 63 bin görsel, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi, 17 bin çeşitli ders dokümanı ve 781 kaynak kitapla, aktif bir biçimde hizmet verdiği bildirildi. Peki EBA’ya nasıl giriş yapılır? TEOG soru ve cevapları 2016 1. dönem çözümleri indirme ekranı eba.gov.tr'den erişime açılacak. TEOG soruları ve çözümleri 26-27 Nisan 2017 indirme ekranı EBA'yla aynı anda haberimizde olacak. Öğrencilerin merak ettiği bir soru ise: Dört yanlış bir doğruyu götürecek mi?  ÖSYM’nin kullandığı bu sistem, TEOG sınavında geçerli olmayacaktır. Öğrencilerin yaptığı yanlış sorular, doğru soruları etkilemeyecektir.

TEOG soruları ve cevapları indirme ekranı eba.gov.tr'de. MEB her yıl TEOG soru ve cevapları ile çözümlü videoları saat 14.00'de eba.gov.tr'den yayınlanacak. 

28 NİSAN CUMA TATİL Mİ?

TEOG sınavı sonrası 28 Nisan Cuma okullar tatil mi sorusunu soran öğrenciler MEB tarafından açıklama bekliyor. 26 Nisan ve 27 Nisan’da “ortak sınav” olacağından ötürü temel eğitimde okuyan öğrenciler tatile çıkıyor. 27 Nisan Perşembe gününe denk geldiğinden ötürü 28 Nisan Cuma günü öğrencilerin okula gidip gitmeyeceği merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı, birinci sınavda nasıl bir karar aldı?

 17-04/26/231120160000515579123_2.jpg

Eğitim uzmanları öğrencileri “heyecan” konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, müfredat dışı bir soru sorulmayacağından ötürü, öğrencilerin çalıştığı yerden soruların sorulacağını açıkladı. Ortak sınavlar 26 Nisan’da başlıyor, 27 Nisan’da sona eriyor. Peki 28 Nisan’da eğitim öğretime bir gün ara verilecek mi?

MEB yetkilileri tarafından bu zamana dek bir açıklama gelmedi. Geçen döneme bakıldığında 23 ve 24 Kasım’da ortak sınava giren öğrenciler 25 Kasım Cuma günü eğitim öğretime kaldığı yerden devam etti. MEB tarafından “tatil” haberi geldiğinde haber içeriğimizde olacaktır.

EBA SİSTEMİ NEDİR?

Açılımı Eğitim ve Bilişim Ağı olan EBA, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında kurulan nitelikli eğitsel bir elektronik ağdır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda diledikleri ders içeriklerine ulaşabilecekleri EBA, elektronik ortam kütüphanesi olarak tanımlanmaktadır.

EBA'YA NASIL ÜYE OLUNUR, GİRİŞ YAPILIR?

EBA içeriklerine ulaşmanız için EBA'ya üye olmanız gerekiyor. Eba üyeliği için EBA Giriş Sayfası'ndaki 'üye ol' bölümünü tıklayarak TC Kimlik Numarası ve istenen diğer bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Üyelik işlemi sonrası EBA'dan gelen 'eba şifresi' ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yaparak tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

EBA'NIN AMACI NEDİR?

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

TEOG SINAVLARI NE ZAMAN? SINAV SAATLERİ

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesinde öğrenciler tatil beklentisine girdi. İlk oturumlar gibi ikinci oturumların da hafta içerisine denk gelmesi, sınava girmeyecek olan öğrenciler için tatil umudu doğurdu.  Cuma gününün tatil ilan edilmesi ile birlikte öğrenciler 5 gün tatil yapmış olacak.  Peki, TEOG sınavı günü okullar tatil mi, 28 Nisan tatil yapılacak mı? TEOG 2. dönem oturumları 26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Peki, TEOG sınavı saat kaçta yapılacak? Hangi dersten kaç soru sorulacak? İşte, tatil sorularına yanıt ve sınava ilişkin detaylar!

TEOG soru cevapları TEOG EBA üzerinden yayınlandı. 26 - 27 Nisan 2017 Çarşamba ve Perşembe günleri yapılan TEOG sınavları soru ve cevapları MEB EBA sayfasında yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanan soru cevapların TEOG'a giren tüm öğrencilere açık olacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN