TEOG tercihleri nasıl yapılır? MEB TEOG tercih robotu

TEOG tercihleri nasıl yapılır? MEB TEOG tercih robotu

TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır? MEB TEOG tercih robotu yayınladı. Liseye kayıt olmak isteyen binlerce öğrenci, sınav puanlarının açıklanmasının ardından TEOG kayıt işlemleri ile ilgili soruların cevabını arıyor. TEOG tercih işlemlerinin ardından, öğrenci yerleştirme sonuçları açıklanacak. Lise kayıtları ve TEOG tercih tarihleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

TEOG tercih işlemleri ve tercih tarihleri ile ilgili ayrıntılar Karar.com'da. Ayrıca tercih işlemlerinin ardından öğrenci yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve detaylarını da haberimizden takip edebilirsiniz. TEOG sonuçlarının yakın zamanda açıklanmasının ardından TEOG tercih işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapacağı araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise tercih robotunu yayınladı. TEOG tercihleri başladığında adaylar sistem üzerinden başvuru yapabilecek.

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN? NASIL YAPILIR?

TEOG yerleştirme işlemleri için tercihler 14 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 24 Temmuz 2017 en geç saat 17:00’ye kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne onaylatılacaktır. Öğrencilerin işlem sırası ve işlemleri dair ayrıntıları dikkatle takip etmesi gerekiyor.

MEB E-OKUL TERCİH ROBOTU | TIKLAYIN

Okulların tanıtım bilgilerine e-okul.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmış olan 2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Listelerinden ulaşılabilir.

17-07/08/meb.jpg

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde www. meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. 

BOŞ KONTENJANLAR VE NAKİL İŞLEMLERİ

Okulların boş kalan kontenjanları, 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecektir. 

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,

• 14-18 Ağustos 2017,
• 21-25 Ağustos 2017,
• 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,

• 21 Ağustos 2017
• 28 Ağustos 2017
• 8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS’TA

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

TEOG TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Tercih listesi aslında sizin girmeyi en çok istediğiniz okuldan, en az tercih ettiğiniz okula doğru sıralanır. Veli veya öğrencinin yüzdelik dilimi düşük, dolayısıyla puanı yüksek olan okulu birinci sıraya yazmasındaki amaç kendini garantiye alma isteğidir. Ancak yerleştirme yapılırken daha alta yazdığınız yüksek puanlı okullara, puanınız yetse bile, birinci tercihinize yerleştirilirsiniz. Sizin yüzdelik diliminiz aslında tüm sınava girenler içindeki sıralamanızı gösterir.

Okulların yüzdelik dilimi ise o okula geçen yıl yerleşen en son öğrencinin sıralamasını gösterir. Sınava giren öğrenci sayısında büyük bir değişim olmadığı sürece, okulların alacağı öğrenci sıralamasında da bir değişim olmayacaktır. Dolayısıyla seçmiş olduğunuz tüm okulların yüzdelik dilimi, sizin yüzdelik diliminizden yüksek ise, herhangi bir okula yerleşmezseniz kaydınız otomatik olarak açık liseye yapılır.

TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır? MEB TEOG tercih robotu yayınladı. Liseye kayıt olmak isteyen binlerce öğrenci, sınav puanlarının açıklanmasının ardından TEOG kayıt işlemleri ile ilgili soruların cevabını arıyor. TEOG tercih işlemlerinin ardından, öğrenci yerleştirme sonuçları açıklanacak. Lise kayıtları ve TEOG tercih tarihleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN