Torba yasa ile havaalanlarındaki hacizli hurda uçaklar satılacak

Torba yasa ile havaalanlarındaki hacizli hurda uçaklar satılacak

Torba yasa ile birlikte havaalanları da uçak mezarlığı olmaktan kurtulacak. Hangarlarda bekletilen hacizli uçaklar, hurdaya ayrılıp satılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen torba yasa ile birlikte havaalanlarında bulunan hurda uçakların kaldırılması gündeme geldi. Maddeyle ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, özellikle sirkülasyon olan havalimanlarındaki park yerlerinin çok değerli olduğunu söyledi. Buralarda sahipsiz ya da kaldırılmayan hacizli uçakların bulunmasının havalimanı operasyonunu ciddi anlamda etkilediğini belirten Birdal, geçen yılın verilerine göre, Atatürk Havalimanı’nın yılda yaklaşık 466 bin uçağa hizmet verdiğini kaydetti.

Havalimanlarında uçma kabiliyeti kaybetmiş 25 uçak bulunduğunu; bunların 20’sinin Atatürk Havalimanı’nda, 4’ünün Esenboğa Havalimanı’nda, birinin de Erzurum’da olduğunu bildirdi. Birdal, şu bilgileri verdi:

“Bunların hurdaya ayrılmaktan başka bir şekilde meydan dışına çıkarılması mümkün değil. Bu yasa düzenlemesiyle bunların kaldırılması için belli bir süre verilecek. Eğer zamanında kaldırılmazsa ve üzerinde uçma kabiliyetini kaybettiğine dair rapor varsa sicilden terkin edilerek hurdaya ayrılıp hurdası satılacak.” Genelde, bir uçağın havalimanına indiği zaman, hacizli olup olmadığını bilemediklerini, bunun daha sonradan gelen bildirimlerle ortaya çıktığını belirten Birdal, “Ancak uçağın asıl sahibi bunu bildiği için para eden parçalarını, örneğin motorunu hemen satıyor. Sonrasında müzekkereleri gelmeye başladıktan sonra biz bu uçağın hacizli olduğunu anlıyoruz ama asıl para eden kısmı da elden çıkmış oluyor. Dolayısıyla havalimanını bir uçak mezarlığı olarak kullanmak istiyorlar” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN