Trabzon seçim sonuçları 2018: 24 Haziran Trabzon oy oranları son durum

Trabzon seçim sonuçları 2018: 24 Haziran Trabzon oy oranları son durum

Trabzon seçim sonuçları ve oy oranları da diğer illerde olduğu gibi merakla bekleniyor. Oyların sayımı sürerken Trabzon ilk sonuçlar gelmeye başladı. Peki Trabzon milletvekili seçim sonuçları oy oranı ve Cumhurbaşkanlığı son durum ne? Cumlur İttifakı mı önde, Millet ittifakı mı? Tüm bu soruların cevabını haberimizden ve SEÇİM 2018 özel sayfamızdan son dakika seçim haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz. İşte Trabzon oy oranlarında son durum...

24 Haziran seçimleri Trabzon'ın sonucu, partilerin oy oranı, Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oyların yüzdesi diğer illerde olduğu gibi merakla bekleniyor. Sandıkların kapanmasından sonra gözler oy sayımına kilitlenirken Trabzon'dan da ilk seçim sonuçları gelmeye başladı. Seçim 2018'de cumhurbaşkanlığı için yarışan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Ooğu Perinçek ve Temel Karamollaoğlu'ndan hangisinin Trabzon'da ne kadar oy aldı? Cumhur İttifakı mı (AK Parti, MHP), Millet İttifakı mı (CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi) Trabzon'da en çok oyu aldı? Tüm soruların cevabını anlık olarak haberimizde bulabilirsiniz. 

TRABZON SEÇİM SONUÇLARI 2018

Trabzon'da 2.014 sandıkta toplam 561.114 seçmen  oy kullandı. 24 Haziran'da Trabzon'un ve tüm ilçelerinin sonuçlarını aşağıdaki linkten ya da  Seçim 2018 özel sayfamıza tıklayarak öğrenebilirsiniz. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçim sonuçlarını ile ilgili  Trabzon'daki son durum tüm detaylarıyla sürekli güncelen sayfamızda.

18-06/11/2018-trabzon.jpg

TRABZON SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Peki 24 Haziran Trabzon seçim sonuçları ne olur? Daha önceki seçim sonuçlarına bakıldığında bir tahmin yürütülebilir. 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde AK Parti yüzde 66.8 CHP yüzde 16.4, MHP yüzde 13.1 Saadet Partisi ise yüzde 1.4 oy almıştı. 24 Haziran seçimlerinde SP'nin oylarının ve MHP tabanının oylarının İYİ Parti etkisiyle Millet İttifakı'na gideceği düşünüldüğünde 3 yıl önceki tablonun biraz değişmesi mümkün. 1 Kasım seçimlerinde tablo şöyleydi: 

18-06/11/trabzon-secim-sonuclari.jpg
Trabzon 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinin kıyaslamalı sonuçları

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde Trabzon'da AK PARTİ yüzde 66,81 ile 315.1942, CHP yüzde 16,37ile 77.2423, MHP yüzde 13,06 ile 61.5984 ve SAADET PARTİSİ yüzde 1,42 ile 6.6835, HDP yüzde  0,51 ile 2.411 seçmenin oyunu almışlardı. 

Diğer partilerin ve adayların son iki seçimde aldıkları oy oranları ise şöyle şekillenmişti:

18-06/11/trabzon-2018-secim.jpg

SON SEÇİMLERDE TRABZON'DAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

Trabzon'da 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 5 milletvekili çıkarırken, CHP 1 milletvekili elde etmişti. 

AK PARTİ: Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora

 

Trabzon'dan CHP'in tek vekili var : Haluk Pekşen

18-06/11/haluk-peksen-trabzon.jpg

TARBZON AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Muhammet Balta

Adnan Günnar

Bahar Ayvazoğlu

Salih Cora

Vehbi Koç

Selçuk Çebi

TRABZON CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Ahmet Kaya

Abdül Kadir Çelebi

Hikmet Nuri Aydın

Ferda Kudunoğlu

İsmail Kaynar

Mertcan Fero

TRABZON MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Nihat Birinci

 İbrahim Çakır

Murat Aksoy

Emirhan Seçkin

İsmail Hakkı Kalyoncu

Embiya Cevahir 

TRABZON İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Hüseyin Örs

Hüseyin Koloğlu

Tuğba Bayraktar Aydın

Tuna Taşkın

Murat Keleş

Neşe Ay

TRABZON SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Evat Kurt

Murat Özcan

Ümit Çebi

Furkan Enes Kocagöz

İbrahim Baş

Mehmet Uz 

TRABZON HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Hüseyin Taka

Ahmet Hazar Dilaver

Kader Uzun Madenkuyu

Nurettin Karadeniz

Güven Atabay

Dursun Ali Kurt

İLÇE İLÇE TRABZON SEÇİM SONUÇLARI 2018

Trabzon'ın seçim sonuçları merakla beklenirken, ilçelerden de ne kadar oy çıktığı araştırılıyor. 24 Haziran'da Trabzon ilçe seçim sonuçları açıklandığında aşağıdaki bağlantılardan öğrenebilirsiniz. 

Akçaabat seçim sonuçları

Araklı seçim sonuçları

Arsin seçim sonuçları

Beşikdüzü seçim sonuçları

Çarşıbaşı seçim sonuçları

Çaykara seçim sonuçları

Dernekpazarı seçim sonuçları

Düzköy seçim sonuçları

Hayrat seçim sonuçları

Köprübaşı seçim sonuçları

Maçka seçim sonuçları

Of seçim sonuçları

Ortahisar seçim sonuçları

Sürmene seçim sonuçları

Şalpazarı seçim sonuçları

Tonya seçim sonuçları

Vakfıkebir seçim sonuçları

Yomra seçim sonuçları

TRABZON ADI NEREDEN GELMEKTEDİR?

Evliya Çelebi Trabzon için şöyle demiş: 

- Bu şehre küçük İstanbul denilse yeridir. İrem bağları gibi süslü bir şehirdir burası. Hamsi balığı pek meşhurdur. Onun için şu beyitleri söylerler:

Trabzondur yerümüz ,
Ahça tutmaz elümüz ,
Hamsi paluk olmasa ,
Nic'olurdu halumuz.

Bir zamanlar Trabzon'un bulunduğu yerde küçük, şirin bir kasaba varmış. Bir gün, kasabaya, tozu dumana katarak dört nala, bir atlı girmiş. Doğruca nalbant dükkanına giderek haykırmış:

- Atım terini soğutmadan tiz nallayın! Yoksa hepinizi kılıçtan geçirim.

Herkes, süvarinin heybetinden titremeye başlamış. Nalbant hemen dört nal hazırlayıp süvariye uzatmış:

- Yiğidim, gör nalları! Beğenirsen çivileyelim, demiş.

Süvari nalları şöyle bir yoklamış, avucunda sıkarak iki büklüm edivermiş:

- Ben teneke değil, nal isterim! diye gürlemiş.

Nalbant bu defa, halis çelikten dört nal hazırlamış, atını nallamış. Atlı yabancı memnun. Cebinden bir altın çıkararak nalbanta uzatmış. Nalbant, altını parmakları arasında şöyle bir sürtüştürmüş. Paranın bütün yazıları silinmiş. Kendine dikkatle bakan atlıya:

- Al bu bozuk altını! Baksana tuğrası bozulmuş, diye uzatmış.

Yiğit adam şaşırmış, bir altın daha çıkarmış. Nalbant bir sürtüşle, onun da tuğrasını bozmuş. O zaman atlı, karşısındakinin hiç de yabana atılır birisi olmadığını anlamış:

- Hey, demiş. Atla atına, düş peşime. Sen bir nalbant dükkanına değil, er meydanına layıksın. O günden sonra bu kasabanın adı "Tuğra bozan" olmuş. Ve bu isim, zamanla "Trabzon" biçiminde söylenmiş.

BİR BAŞKA ŞEHİR EFSANESİ İSE:

Evliya Çelebi'miz, Trabzon'un ilk kurucusunun, zevk ehli, şen şatır bir kadın olduğunu, bundan dolayı bu şehre, neşeli kadın anlamına gelen "Tarb-zen" denildiğini, ya da suyu ve havasının hoşluğundan dolayı "tarb-ı efzun" adının verildiğini kaybeder.

Bazı kitaplarda da, Trabzon adının "Tuğra basan" dan geldiği, bu şehirde de, sultanların kendi adlarına tuğralı sikke, yani madeni para bastırdıkları kayıtlıdır.

Trabzon seçim sonuçları ve oy oranları da diğer illerde olduğu gibi merakla bekleniyor. Oyların sayımı sürerken Trabzon ilk sonuçlar gelmeye başladı. Peki Trabzon milletvekili seçim sonuçları oy oranı ve Cumhurbaşkanlığı son durum ne? Cumlur İttifakı mı önde, Millet ittifakı mı? Tüm bu soruların cevabını haberimizden ve SEÇİM 2018 özel sayfamızdan son dakika seçim haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz. İşte Trabzon oy oranlarında son durum...

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN