Tren kazasında ölen Profesör Albayrak, TÜBİTAK'ın söyleşisine katılacaktı

Tren kazasında ölen Profesör Albayrak, TÜBİTAK'ın söyleşisine katılacaktı

Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'ın,  konuşmacı olacağı Konya Bilim Merkezi'nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Genç (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen söyleşiye gelmek için yolculuk yaptığı belirlendi. 

Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, saat 06.30'da Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 6 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada yolculardan Prof. Dr. Berahitdin Albayrak da hayatını kaybetti. Albayrak'ın  konuşmacı olarak katılacağı TÜBİTAK Bilim Genç'in Konya Bilim Merkezi'nde düzenleyeceği 'Bilim İnsanları Konya'da' adlı söyleşiye gelmek için trende bulunduğu belirtildi. 

SÖYLEŞİ İPTAL EDİLDİ

Kazanın ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Mızrak, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen ve İnönü Üniversitesi Dr. Ahmet Fatih Kocamaz'ın katılacağı söyleşi iptal edildi.

KONYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN