Trump: Gülen'in iade edilmesi gündemimizde yok

Trump: Gülen'in iade edilmesi gündemimizde yok

ABD Başkanı Trump, Gülen'in iade edilmesi konusunda çıkan haberleri yalanladı. Reuters'ın servis ettiği habere göre, ABD Başkanı, "İade edilmesi gündemimizde yok" dedi.

NBC Televizyonu, FETÖ elebaşı Gülen'in iade edilmesi karşılığında Türkiye'nin Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudi Arabistan'a baskı yapmaktan vazgeçilmesi için pazarlık yapıldığını ileri sürmüştü.

Beyaz Saray ve Ankara ise bu iddiayı yalanlamıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Heather Nauert, "Beyaz Saray'da böyle bir pazarlık yapılmadı" diyerek tartışmayı ortada bırakmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'a, gazeteciler tarafından Fetullah Gülen'in sınır dışı edilip edilmeyeceği soruldu. Trump, "Suudilere baskıyı hafifletmek için Gülen'i sınır dışı etmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Trump, "Suudiler ticaret ve ekonomik gelişme konularında harika bir müttefimiz" ifadesini kullandı. Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştıklarını belirtti. Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN