TSE 66 personel alımı yapacak | İşte memur alımı başvuru şartları ve tarihi

TSE 66 personel alımı yapacak | İşte memur alımı başvuru şartları ve tarihi

TSE 66 personel alımı yapacağını ilana çıkardı. Türk standartları Enstitüsü memur alımı ilanı Devlet Personel Daire Başkanlığı resmi sitesiden yayınlandı. Haberimizden TSE personel alımı başvuru şartlarını ve tarihini öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

TSE'ye alınacak 66 personel için başvuru şartları belli oldu. Türk Standartları Enstitüsü'nde memur olarak görev yapmak isteyenler için müjde. TSE personel alımları başvuru tarihi 2 Ocak 2017 olarak belirlendi. Alınacak toplam 66 personelden 54'ü uzman yardımcısı olacak. TSE başvuru şartları ve detaylar haberimizde.

Türk Standardları Enstitüsü TSE Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınavla belirlenen programlardan mezun, 54 TSE Uzman Yardımcısı, 1 Avukat, 6 Tekniker ve 5 Memur olmak üzere toplam 66 personel alınacak. Başvurular 2-16 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak.

TSE PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sözlü sınava başvuruda bulunabilmek için;
1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

2)Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak (Yükseköğretim Kurulunca
tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim
kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli
belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)

3)Tablonun 14. sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5(beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az (A) seviyesinde puana (90) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur.

4)Tablonun 15. sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan Arapça alanında en az (B) seviyesinde puana (80) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur.
5) Tablonun 17. sırasında yer alan kadrolara yapılacak başvurularda, başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

6)Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 35(otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1982 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak).

7) TSE Uzman Yardımcılığı ve Avukatlık kadroları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
(ÖSYM) tarafından 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu
Personel Seçme Sınavlarında (KPSS), Tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 (yetmiş)
puan almış olmak zorunludur.

8)Tekniker ve Memur kadroları için 16 Ekim 2016 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme
Sınavında (KPSS) P-93 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak zorunludur.

9)Başvurular il bazında yapılacak olup adaylar, tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday tarafından birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

10)Adaylar, yerleştikleri illerde en az 5 (beş) yıl çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

11)Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli
bulunmamak.

12)Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru süresinin son günü itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru süresinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

BAŞVURU TARİHİ

Sözlü sınava katılmak isteyen adaylar, 2-16 Ocak 2017 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) Enstitünün resmi internet sitesinde yer alan (http://www.tse.org.tr) duyurular sayfasından başvuru formu ile özgeçmişlerini oluşturarak ve fotoğraf ve mezuniyet belgelerini elektronik ortama aktararak başvurularını gerçekleştireceklerdir. Enstitünün başvuru süresini uzatma hakkı saklıdır.(Elden yapılan veya posta yoluyla gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.)

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 66 memur alımı ilanına başvurmak ve sözlü sınava girmek isteyen adaylar 2 Ocak 2017 ve 16 Ocak 2017 tarihleri arasında TSE'nin resmi internet sitesinden başvuru formu aracılığıyla elektronik ortamda başvurabilecek.

TSE'nin personel alımına ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Enstitü, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere belirlenen alanlardan mezun 54 uzman yardımcısı, 1 avukat, 6 tekniker ve 5 memur olmak üzere toplam 66 personel alımı yapacak.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN