TSK'dan 6 asker yaralandı haberine yalanlama | Son dakika haberleri

TSK'dan 6 asker yaralandı haberine yalanlama | Son dakika haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri bugün 2 tane önemli duyuru yaptı. TSK'dan yapılan açıklamada 6 askerin yaralandığı haberi yalanlandı. Ayrıca El Bab operasyonunun neden yavaş ilerlediğine açıklık getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bugün Fırat Kalkanı Harekatı'nda 6 askerin DAEŞ saldırısı sonucu yaralandığı haberini yalanladı.

TSK'DAN YARALI ASKER AÇIKLAMASI

"Bazı internet haber sitelerinde ve haber ajanslarında 6 askerin yaralandığına dair bir haber yer almıştır. Bugün yürütülen operasyonlarda herhangi bir yaralanma olayı yaşanmamıştır."

EL BAB OPERASYONU NEDEN YAVAŞ İLERLİYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El Bab operasyonunun neden yavaş ilerlediğine dair açıklama yaptı. TSK'dan yapılan açıklamada terör örgütü DAEŞ'in kamuya ait cami, okul, hastane gibi binaları komuta kontrol merkezi, karargâh, savunma mevzii, barınma yeri olarak kullandığı belirtildi. Operasyonun yavaş ilerlemesinin sebebi sivillerin zarar görmemesi hassasiyetinden kaynaklandığı açıklandı. 

TSK'nın açıklaması;

"Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında; DEAŞ terör örgütünün, özellikle şu anda El Bab bölgesinde meskûn mahallerde kamuya ait cami, okul, hastane gibi binaları komuta kontrol merkezi, karargâh, savunma mevzii, barınma yeri olarak kullandığı; Doçka, havan ve zırhlı araçlarını hava taarruzlarının etkisinden korumak amacıyla söz konusu tesis/binaların civarına gizlediği keşif ve gözetleme vasıtalarımızca tespit edilmiştir.

Fırat Kalkanı Harekatının beklenenden daha yavaş ilerlemesinin ana sebeplerinden birisi ve en önemlisi HAREKAT BÖLGESİNDE BULUNAN SİVELLERE ZARAR VERİLMEMESİ hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır. DEAŞ TÖ unsurlarınca sivil halk kalkan olarak kullanılmakta, sivil halkın arasına karışarak gizlenmeye çalışan teröristlerin, araç ve silahlarının imha edilmesinde büyük bir titizlikle çalışmalar yürütülmektedir.

Öyle zamanlar olmaktadır ki, teröristleri veya kullandıkları araçları çok net tespit etmemize rağmen, yanlarında, yakınlarında bulunan sivillere zarar vermemek için operasyon ve/veya hava harekatları (ateş destek vasıtaları ile yapılacak atışlar dahil) iptal edilmekte veya geciktirilmektedir.

Özellikle El Bab bölgesinde bazı hastaneler DEAŞ TÖ’nce boşaltılarak karargah ve silah/malzeme/cephane deposu olarak kullanılmaktadır. Bunlar en ince ayrıntısına kadar incelenmekte ve hedef tespitleri çok ayrıntılı şekilde yapılmaktadır.

İlerde harekatın hızlanması durumunda, bu kapsamda oluşabilecek yalan/gerçek dışı haberlere itibar etmemenizde fayda mütalaa edilmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN