Dünbenli köyü de teröristlerden temizlendi (Afrin'de son durum)

Dünbenli köyü de teröristlerden temizlendi (Afrin'de son durum)

TSK'dan yapılan açıklama ile Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 931'e yükseldiği bildirildi. Bugün Afrin'in güneybatısındaki Hacılar ve Ebu Kabe ile Afrin'in batısındaki Dünbenli köyleri teröristlerden temizlendi. Akşam saatlerinde gelen habere göre Omranlı köyü de teröristlerden temizlendi. Terör örgütüne ait 782 hedef ise imha edildi. Ele geçirilen yerleşim yeri ve bölge sayısı 105 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 36. gününde hız kesmeden devam ediyor.

TSK'dan bugün yapılan açıklama ile harekatın başladığı tarih olan 20 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının bşn 931'e yükseldiği bildirildi.

18-02/24/resimid_9024944.jpg

ÜÇ KÖY TEMİZLENDİ

Öte yandan TSK ve ÖSO'nun Afrin'in güneybatısındaki Hacılar ve Ebu Kabe ile Afrin'in batısındaki Dünbenli ve Omranlı köylerini teröristlerden temizlediği kaydedildi. 

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 75'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 103 noktayı örgütten kurtardı. Ele geçirilen son iki köyle birlikte bu sayısı 104'e yükseldi. 


Komandolar şehir mücadelesi için emir beklerken, Cinderes kasabası Türk jetleri tarafından bombardımana tutuluyor. Cinderes’ten yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden görülüyor.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle: 

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı ve Maskah köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri, Dünbenli köyü ve Cemiliyye köy altı yerleşimi.

782 HEDEF İMHA EDİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından 782 terör örgütü hedefi imha edildi.

1 HAFTADA 28 TERÖRİST

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 17-23 Şubat'ta bölücü terör örgütüyle mücadele operasyonlarında 28 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN