TSK'dan Afrin'de hassasiyet dersi

TSK'dan Afrin'de hassasiyet dersi

Afrin'de terör örgütü PYD'ye mühimmat ve terörist götüren 30-40 araçlık konvoyun vurulmasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı görüntülerde, TSK'nın konvoyu vurmak için sivillerin ayrılmasını beklediği görülüyor. Yeni görüntüler, yaşlı köylülerin ellerini bağlayıp etrafını mayın ve bomba döşeyen terör örgütü YPG'nin 'TSK sivilleri vuruyor' propagandasını çürüttü.

Askeri kaynaklardan alınan alınan bilgiye göre, TSK’nın ateşinden önce, Afrin'e yaklaşan iki konvoy tespit edildi.

Bunlardan birinde Afrin’in güneyindeki Basutah bölgesinden gelen sivillerin bulunduğu tespit edilirken, diğerinde terör örgütüne mühimmat götürüldüğü anlaşıldı.

SİVİL HASSASİYETİ KAMERAYA BÖYLE YANSIDI

TSK unsurları, sivillerin yer aldığı konvoya müdahalede bulunmazken mühimmat yüklü araçların yer aldığı konvoyu vurdu.

Kaynaklar, TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillere yönelik hassasiyetin Türkiye'nin tarihi miras ve kültürel değerlerine uygun olarak özenle sürdürüldüğüne dikkati çekti.

KÖYLÜLERİ BAĞLAYIP, ETRAFINI MAYINLADILAR

Afrin Harekatı'nda dün ele geçirilen Racu beldesine bağlı Maskah köyünün teröristlerden temizlenmesinin ardından bugün gelen görüntüler terör örgütünün sivilleri nasıl kalkan yaptığını bir kez daha ortaya koymuştu. Operasyon sırasında, YPG/PKK'lı teröristlerce köyde, kapısı el bombasıyla tuzaklanan depoda, elleri bağlanarak çevresine mayın ve el yapımı patlayıcı yerleştirilen 80-90 yaşlarında 4 sivil belirlendi.

Bunun üzerine, mayın ve el yapımı patlayıcı düzenekleri, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi (METİ) tarafından etkisiz hale getirildi. Siviller, daha sonra emniyetli şekilde bölgeden çıkarılarak hudut karakoluna sevk edildi.

12 BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Operasyon kapsamında, köyde benzer durumla karşılaşma olasılığı bulunan diğer evlerde de titizlikle arama yapıldı. Köyde toplam 12 bomba düzeneği bulunarak kontrollü imha edildi.

Olayın fotoğrafları, terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını ve yardıma gelecek TSK unsurlarına da bu yöntemle zayiat verdirmek istediğini gözler önüne serdi.

ANKARA/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN