Tunceli'de minibüs uçuruma yuvarlandı:1 ölü, 1 yaralı

Tunceli'de minibüs uçuruma yuvarlandı:1 ölü, 1 yaralı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde minibüsün yaklaşık 200 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 7 yaşındaki bir çocuk ise sağ kurtuldu. Kazada ölen kişinin daha önce dağ keçileriyle sohbet etmeye çalışmasıyla sosyal medyada ilgi gören Yasin Top olduğu öğrenildi.

Kaza, Çemişgezek ilçesi Doğanalan köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yasin Top (26) idaresindeki 62 AN 071 plakalı yolcu minibüsü, sisli havada yaklaşık 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, sürücü Yasin Top olay yerinde yaşamını yitirdi, 7 yaşındaki Emre Yılmaz ise yaralandı.

KÖYLÜLERİN İHBARI İLE KAZA ORTAYA ÇIKTI

Kaza, Doğanalan köyünden minibüsün çıktığını öğrenen ve Gülbahçe köyünde bekleyenlerin, aracın gelmemesi üzerine durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirmesiyle ortaya çıktı.

18-11/22/aw551007_02.jpg

Ekiplerin yol güzergahında yaptığı taramada minibüsün uçuruma yuvarlandığı tespit edildi. Sağlık ve jandarma ekipleri kazada sürücünün öldüğünü, 7 yaşındaki çocuğun ise yaralı olduğunu belirledi. Yaralı çocuk, uçurumdan ekipler tarafından çıkarılarak ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı çocuk Elazığ’a Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kaymakam Harun Kazez de hastaneye gelerek hem yaralı hem olayla ilgili ilgililerden bilgi aldı.

ÇEKTİĞİ VİDEO İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Kazada ölen Yasin Top ise geçtiğimiz ay dağ keçileriyle sohbet etmeye çalıştığı video ile gündeme gelmişti. Hayvanlarla sohbet etmeye çalışan hatta aracına davet eden Yasin Top’un paylaştığı video da sosyal medyada ilgi görmüştü.

Çektiği video ile ilgili İHA muhabirine de konuşan Yasin Top, “Ben Çemişgezek ilçesinde yaşıyorum. Dağ keçileri ilçe merkezimize kadar geliyor. Yabani bir hayvan olmasına rağmen Çemişgezek insanı yaban keçilerini benimsemiştir.

Geçtiğimiz gün yaban keçilerini gördüğümde videosunu çekmiş ve sosyal medyada paylaşmıştım. Paylaştığım videoya çok ilgi oldu. Çemişgezek halkı yaban hayvanlarına sahip çıkıyor. Tüm dünya genelinde, Türkiye genelinde yaban hayatına sahip çıkalım” demişti.

TUNCELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN