Türk genci Harvard’a yüzde 100 burs ile kabul edildi

Türk genci Harvard’a yüzde 100 burs ile kabul edildi

Avrupa Yüzme Şampiyonu ve Milli Yüzücü Ümit Can Güreş, dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde üst sıralarda yer alan Harvard Üniversitesi’nden yüzde yüz burs ile kabul aldı.

Hayali Amerika’ya gitmek ve orada eğitim ve kariyerine devam etmek olan 1999 doğumlu Avrupa Yüzme Şampiyonu ve Milli Yüzücü Ümit Can Güreş, Harvard Üniversitesi’nden yüzde yüz burs ile kabul aldı.

17-11/28/bu.jpg

Yurtdışı eğitim koçu Tuğrul Gerdan ile yaklaşık iki yıl süren çalışmasının ardından Harvard’dan yüzde yüz burs alarak, Türkiye’nin ilk kabulüne sahip olan Ümit Can Güreş’in hedefleri bunlarla sınırlı değil. Temmuz ayında düzenlenecek olan Avrupa Gençler Şampiyonası’nda madalya almayı ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarına gitmeyi hedefleyen Güreş, Harvard’da ekonomi okumayı ve sporla akademiyi bir arada götürmeyi istiyor.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN