Türk makinist Mozambik'te kayboldu

Türk makinist Mozambik'te kayboldu

Mozambik'te işletmecisi Türk olan bir maden ocağında makinist olarak çalışan Hataylı Hakan Öztürk, yaklaşık 5 aydır kayıp. Ailesi, Öztürk'ün kaçırıldığı düşünüyor ancak şu ana kadar fidye talebiyle arayan olmadı. Makinist Hakan Öztürk'ün, 10 yaşındaki engelli oğlunun tedavi masrafları ve konut borcu için Mozambik'e çalışmaya gittiği öğrenildi. Karar'a konuşan Öztürk'ün eşi Zeynep Öztürk, “Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Lütfen eşimi bulun. Ne yapacağımı şaşırmışım. Üç çocuğumla beraber çaresizlik içerisindeyiz” dedi. Dışişleri kaynakları, Öztürk'ün son olarak Mozambik'in Boane şehri civarında görüldüğünü aktardı.

EROL METİN/ANKARA

Mozambik'in başkenti Maputo yakınlarında işletmecisi Türk olan bir maden ocağında makinist olarak çalışan Hataylı Hakan Öztürk'ten yaklaşık 5 aydır haber alınamıyor. Ailesi, Öztürk'ün kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. İlk başlarda Öztürk'ün fidye için zorla alıkonulduğunu düşünen aile, şu ana kadar birilerinin kendileriyle tamasa geçip para talep etmemesi nedeniyle farklı bir tedirginlik yaşıyor. Biri engelli 3 çocuk babası Öztürk'ün bir an önce bulunması için Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Maputo Büyükelçiliği seferber olurken, Karar'a konuşan Öztürk'ün abisi Rasim Öztürk, kardeşinin kaybolduğu günden beri gözlerine uyku girmediğini belirterek, “Kardeşim izinden döndükten 20 gün sonra bu iş geldi başına. Hiçbir haber alamıyoruz. Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Sanki buhar oldu. Bu süreçte bizden fidye talebinde de bulunulmadı. Bir ara kendimiz Mozambik'e gidip kardeşimizi aramak istedik. Ancak ne dil ne iz biliyoruz. Maddi imkanımız da bu iş için yetersiz. Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

17-08/12/abi-rasim-ozturk.JPG

"BENİ ARA DEDİ, BİR DAHA ULAŞILAMADI"

Öztürk'ün Hatay'da ikamet eden eşi Zeynep Öztürk ise 10 yaşındaki engelli oğlunun tedavi masrafları ve konut borcu için Mozambik'e çalışmaya giden kocasıyla 20 Mart tarihi itibariyle irtibatlarının kesildiğini anlatarak, “Eşimle her gün 4-5 defa telefonla görüntülü konuşurduk. Hasta oğlumuzu görmeden telefonu kapatmazdı. En son 20 Mart'ta bir akşam yemeği üstü beni aradı. Çocuklara yemek yediriyordum. 'Beni sonra ara' dedi. Yemekten sonra eşimi geri aradım ama ulaşamadım. Mesajlara da cevap vermedi. O günden sonra ulaşamadık. Eşimin patronuyla konuştum. Şirketin arabasıyla şehir merkezine indiğini ancak geri dönmediğini söyledi. Belki kendi isteğiyle çıkıp gitmiştir diye sınırlara da bakıldı fakat sınırlardan çıkış yapılmadığı tespit edildi” şeklinde konuştu.

17-08/12/esi-zeynep-ozturk-2.JPG

ÇARESİZLİK İÇERİSİNDEYİZ

Eşinin bulunması konusunda yetkililere güvendiğini kaydeden Öztürk, “Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Lütfen eşimi bulun. Elim kolum bağlı, bir yere gidemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmışım. Üç çocuğumla beraber çaresizlik içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

17-08/12/hakan-ozturk-ailesi.JPG

EN SON BOANE'DE GÖRÜLDÜ

Çalışmaya gittiği Mozambik'te sırra kadem basan Hasan Öztürk'ün akıbetiyle ilgili Karar'a bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türk makinistin bulunması için gerekli çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Dışişleri kaynakları, şunları aktardı: “Hakan Öztürk isimli vatandaşımızdan 20 Mart 2017 tarihinden bu yana haber alınamamıştır. Adı geçen vatandaş, son olarak Mozambik'in Boane şehri civarında görülmüştür. Maputo Büyükelçiliğimiz, vatandaşımızın bulunması konusunda kayıp olduğunun bildirildiği ilk günden itibaren yerel makamlarla sürekli temas halinde olup, konuyu yakından takip etmektedir.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN