Türk restoranları terörün hedefi oldu

Türk restoranları terörün hedefi oldu

Son üç günde iki kez adında "İstanbul" geçen ve yurt dışındaki Türk restoranları saldırıya uğradı.

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da 14 Ağustos'ta bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 20 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Aziz İstanbul adlı Türk restoranını hedef alan bu terör saldırısını cihatçı grupların gerçekleştirdiği bildirilmişti.

17-08/17/aromas-de-istanbul.jpg
Barcelona'da saldırıya uğrayan Türk restoranı

İspanya'nın Barcelona kentinde bugün turistik alışveriş caddesi La Rambla'da yayaların arasına dalıp çok sayıda insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olan teröristler de bu saldırının ardından isminde "İstanbul" geçen bir restoranı hedef aldılar. Kentin meşhur Katalunya Meydanı yakınlarındaki bu Türk yemekleri restoranında rehineler olduğu bildiriliyor.

17-08/17/1-1502990130.jpg
Burkina Faso'da bir Türk restoranı DEAŞ'ın hedefi olmuştu.

Uzmanlar, DEAŞ'ın daha önce İspanya'yı da tehdit ettiğini ve son saldırının da bu terör örgütünün izlerini taşıdığını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN