Türkiye'nin fikir havuzu 3 Kasım da doluyor

Türkiye'nin fikir havuzu 3 Kasım da doluyor

Gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan gençlik STK’larının çatı kuruluşu TGSP (Türkiye Gençlik STK’ları Platformu), 3 Kasım’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yeni bir zirveye imza atmaya hazırlanıyor. “Gençlik ve Sosyal Girişimcilik” temasıyla düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi’nde, Gençlik STK yöneticileri, araştırmacılar ve gençlik politika yapıcıları bir araya gelecek

Gençlik STK’ları yöneticilerini, araştırmacıları ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmek amacıyla bu yıl ilk defa düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi, 3 Kasım 2018 Cumartesi günü, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek.

Nitelikli toplumun inşasına katkıda bulunacak STK’ları bir araya getiren Türkiye Gençlik STK’ları Platformu, Türkiye Gençlik Zirvesinde yalnızca STK’ların birbiriyle kaynaşması hususuna değil, sosyal girişimcilik alanına gösterilmesi gereken özene dikkat çekmeyi hedefliyor. Türkiye Gençlik Zirvesi günümüzde var olan, toplumun farklı alanlarına yönelik çeşitli projeler geliştiren sivil toplum kuruluşlarına birbirini tanıma fırsatı, etkinliklerden haberdar olabilme olanağı ve katılım gösterebileceği ortak çalışma alanları sunuyor.

DÜNYA’YI GÜZELLEŞTİRECEK EN İYİ 6 PROJE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu önderliğinde yürütülen zirvede Sosyal Girişimcilik Ödülleri sahipleriyle buluşacak. Toplumsal bir problemin çözümüne katkı sağlamayı amaçlayan, kâr amacı gütmeyen uygulama aşamasındaki projeler değerlendirilecek ve jüri tarafından seçilen 6 proje ödüllendirecek. Özgün, ilham veren ve iyi örnek oluşturan sosyal girişimcilik projelerinin ödüllendirileceği zirvenin birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 10.000 TL, üçüncülük ödülü 8.000 TL, mansiyon ödülleri (3 proje) 5.000’er TL. Zirvede, Türkiye ve dünyadan en iyi sosyal girişimcilik uygulamalarına da yer verilecek.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI GENÇLİK ARAŞTIRMASI

Türkiye’nin en kapsamlı Gençlik Profili Araştırması’nı hazırlayan TGSP, 37 ilden 8 bin genç ile yaptığı araştırmanın çarpıcı ve yankı uyandıracak sonuçlarını zirvede kamuoyuyla paylaşacak. 15-27 yaş arası gençlerin mevcut mutluluk düzeyi, beklentileri, kaygıları, gelecek düşünceleri, meslek seçimi ve imkanları gibi ‘mutluluk endeksleri’ ile birlikte aile, din, toplum, gelenekler, siyaset gibi çatışma alanlarına ve demografik verilere de kapsamlı yer verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN