Türkiye’siz Avrupa kıyametin eşiğinde

Türkiye’siz Avrupa kıyametin eşiğinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıkçı görüşlerin merkez siyasette karşılık bulduğu Avrupa’yı uyardı. Türkiyesiz bir Avrupa’nın varacağı yerin iç çekişmeler olacağını kaydeden Erdoğan “Kronikleşen sorunların reçetesi Türkiye’nin tam üyeliğidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı’nda konuştu. İzzetbegoviç’in yaşamı boyunca verdiği mücadeleye sık sık vurgu yapan Erdoğan, ırkçı fikirlerin karşılık bulduğu Avrupa’ya Batı değerleri üzerinden yüklendi. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:    

Böyle rezalet olur mu?: Srebrenitsa’ya sığınan çoğu kadın ve çocuk 8 bin 372 kişi, Hollandalı askerler tarafından onların yamyamlarına teslim edildi. Ne yaptı Batı? Bu olaylar karşısında ses çıktı mı? Hala bu yamyamlar yaşamıyor mu? Yaşıyor. Seçimlerde Hollandalıların o yamyamlarıyla ,insanlarımıza nasıl saldırdıklarını, hatta bayan bakanımıza varıncaya kadar nasıl saldırdıklarını gördük. Türkiye’ye gelecek olan Batı’daki benim vatandaşıma kalkıyorlar, köpeğe üzerini arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde var. Aliya’nın uğruna hayatını adadığı kavga günümüzde de sürmektedir. 7 senedir komşumuz Suriye’de şahit olduklarımızın bundan 25 sene önce Bosna’da yaşananlardan ne farkı var? Dram aynı, acı aynı. Değişen bir şey yok ama emperyalistler, kan emiciler sömürüyü devam ettiriyor.

Sağduyuya dönün: Sahile vuran çocuk bedenleri Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır.  Avrupa, Bosna’da öldü, Suriye’de gömüldü. Son 7 yılda kadim Avrupa değerleri, Avrupalılarca tek tek yok edildi. Mevcut siyasi tablo devam ederse korkarım ki gelecek bugünden de çok daha kötü olacaktır. Neo Nazi partilerin hükümet ortağı olacak güce ulaştığı bir Avrupa felakete doğru sürükleniyor demektir. Avrupalı liderlerden de Türkiye’yi hedef almayı artık bir tarafa bırakıp, sağduyuya, aklıselime dönmelerini bekliyoruz. Yabancı düşmanlığını tırmandırmak, hiç kimseye bir fayda sağlamaz. İslam karşıtlığı üzerinden iktidar hayali kurmak kimseyi bir yere taşımaz. Türkiyesiz bir Avrupa’nın varacağı yer yalnızlıktır, çaresizliktir, iç çekişmelerdir. Türkiye, Avrupa’ya muhtaç değildir. Asıl muhtaç durumda olan Avrupa’dır. Onlar görmek istemese de giderek kronikleşen sorunlarının reçetesi Türkiye’dir, Türkiye’nin tam üyeliğidir.”

Provokasyona gelmeyiz: Biz, kimsenin oyuncağı değiliz, olmayacağız. Biz, birilerinin keyfine göre muamele edeceği kapıkulu değiliz, olmayacağız. Tehditlerle Türkiye’yi esir alacaklarını zannedenler kendi tarihlerinden bihaber gafilleridir. Yaptırımlarla bize diz çöktüreceklerini sananlar büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını pek yakında anlayacaklardır. Her zaman ifade ettiğim gibi havlu atmayacak, pes etmeyeceğiz. Ucuz ayak oyunlarına prim vermeyeceğiz, kendini bilmez siyasetçilerin provokasyonuna gelmeyeceğiz.

KOLTUK SEVDASIYLA DEĞİL HİZMET SEVDASIYLA

Gökçek ve Altepe’nin istifasını açıkladığı saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Erdoğan şu mesajları verdi: Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti-saati geldiğinde inşallah devralacak. Ben gençlere güveniyorum. Gençlerin sahip oldukları imkanların hakkını vereceklerine gönülden inanıyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki anma programında konuşan Erdoğan “Aliya İzzetbegoviç sadece bir siyasetçi, düşünür ve aksiyon adamı değil. O, sırf Müslüman olduğu, Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrini ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir. Milletini bağımsızlığa taşıyan bir bilge liderdir” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN