Türkiye'ye kaçak sokulmak istenen 45 papağan ele geçirildi

Türkiye'ye kaçak sokulmak istenen 45 papağan ele geçirildi

Kırklareli'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Sahasında bir araçta yurda kaçak yollarla sokulmak istenilen 45 sultan papağanı ele geçirildi

Kırklareli'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda, otomobilin gizli bölmelerine konularak yurda kaçak olarak sokulmak istenen 45 sultan papağanı ele geçirildi.

SULTAN CİNSİ

Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Dereköy Sınır Kapısı'na gelen Bulgaristan uyruklu D.D.D.'nin kullandığı yabancı plakalı otomobil, şüphe üzerine Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Amirliği personeli tarafından risk kriterleri çerçevesinde aramaya alındı. Yapılan detaylı aramada aracın arka kapı içlerinde ve bagajında 45 sultan papağanı ele geçirildi.

PAPAĞANLARI SES ÇIKARMASIN DİYE SARMIŞLAR

Papağanları getiren otomobilin Bulgar uyruklu sürücüsü D.D. gözaltına alındı. D.D. ifadesinde, "Papağanları ses çıkarmaması için bez kılıflara ve çorabın içine gizledim. Bu papağanları Bulgaristan'da ucuza alıp, Türkiye'de daha pahalı fiyattan satacaktım" dedi.

Papağanlar Kırklareli Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kaçak eşya taşınmasında kullanılan Bulgaristan plakalı otomobile de el konuldu. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü D.D.'ye de "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında "eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmadan ülkeye sokmak" suçundan adli işlem başlatıldı.






İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN