Üçüncü YÖKDİL sınavı başvuruları yarın başlıyor

Üçüncü YÖKDİL sınavı başvuruları yarın başlıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile 5 Kasım 2017 tarihinde üçüncüsü düzenlenecek YÖKDİL sınavı için başvurular yarın başlıyor.

Üçüncü YÖKDİL Sınavı, 5 Kasım 2017 Pazar günü, 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde, saat 09.30’da, tek oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları ise yarından itibaren 6 Ekim 2017 tarihine kadar elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacak.
Üçüncü YÖKDİL Sınavına; yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN