Valilik ve Belediye'den UBER açıklaması

Valilik ve Belediye'den UBER açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin UBER'le ilgili 2018 yılı başından bugüne kadar 10 bin 213 araca ceza yazıldığına dikkat çekerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise turizm belgesi olan araçlar için alınan son kararın "UBER'e tekrar yol açıldı "gibi algılanmaması gerektiğini söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal, UBER'le ilgili soruları cevapladı.

6 AYDA 10 BİN ARACA CEZA

Vali Şahin, "Bu konu son düzenlemeyle açıklama kavuştu. Belgesiz taşımacılıkla ilgili biz de mevzuatla ilgili denetimlerimizi arttırdık. Daha önce de denetimlere devam ediyorduk. 2018 yılı başından bugüne kadar Denetlemelerde 10 bin 213 araca 30 milyon 200 bin lira civarında ceza taahhuk ettirildi. Mevzuatın vermiş olduğu yetkileri yerine getirmeye çalışıyoruz. Sahada bütün arkadaşlarımız denetimde. Turizm belgesi ile taşıyanlar dahil olmak üzere "korsan" denilen vatandaş arasında belgesiz, yetkisiz taşımacılığın tüm çeşitleriyle mücadele yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

'UBER'E TEKRARDAN YOL AÇILMADI'

İBB Başkanı Uysal ise UBER ile ilgili olarak, "UKOME olarak aldığımız bir karar vardı. Turizm belgesi olan araçların korsan taksi, UBER taşımacılığına yönelirse belgelerinin iptal edilmesiyle ilgili bir kararımız vardı. 7 yolcu ve 12 saat öncesinden bunun bildirim şartını UKOME'den görüşülmüştü. Turizmciler ise "Ola ki yedinin altında bir aile gelse onları alamayacak mıyız"dediler. Bu durumda sıkıntı olacak bir durumdu. Öyle olunca yedi sayısının kaldırdık. 12 saat şartı ise İstanbul özellikle turizm açısında çok hareketli. Turist üç saat öncesinden karar verdi. Bir saatlik mesafeden geldi diyelim. Böyle bir durumda gidip havalimanından alınamayacak mı? Son aldığımız bu karar "UBER'e tekrar yol açıldı "gibi algılanmasın. Turizm taşıma belgesi ile UBER taşımacılığı tespit edildiği anda belgeleri iptal edilecek. Sadece turizmcilerini yaşamış olduğu sıkıntıları giderme adına orada sayı ve saat konusunda sınırlamaları kaldırmış olduk. Turizm taşıma belgesi UBER taşıma korsan taşımaya müsaade edilmeyecek. Turizm taşıma belgesi varsa sadece bunu yapacak" dedi.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN