Valilik'ten Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesi açıklaması: 1 ölü, 40 yaralı

Valilik'ten Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesi açıklaması: 1 ölü, 40 yaralı

İstanbul Valiliği, Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesiyle ilgili yaptığı açıklamada 1 kişinin öldüğünü, 4'ü ağır olmak üzere 40 kişinin yaralandığını belirtti.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada  Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesi sonucu 1 kişinin  öldüğü, 4'ü ağır olmak üzere 40 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

NELER YAŞANMIŞTI?

Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılınırken, üzerinde kar biriken tente çatı çöktü. 1 kişi hayatını kaybetti. 40 kişinin yaralandığı bildirildi. Olay yerinden gelen son dakika haberlerine göre, hastaneye sevk edilen yaralıların durumu iyi. Tentenin cenaze namazı bittikten sonra, cemaat dağılırken çökmesi facianın büyümesini engelledi. 

17-01/10/ata.Jpeg

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Çevre hastanelere sevk edilen yaralı sayısının 40 olduğu öğrenildi.

 17-01/10/c3.jpg

İstanbul'da başta şehit cenazeleri olmak üzere çok sayıda cenaze töreninin yapıldığı Ataköy 5. Kısım Camii, Türkiye'nin en büyük pergola sistemine sahipti. Çöken tentenin vatandaşların karlı ve yağmurlu havada sıkıntı çekmemeleri için yaptırılan uzaktan kumandalı, motorlu dev tente olduğu öğrenildi.

17-01/10/ata2.Jpeg

SON ANDA KURTULAN KADIN O ANLARI ANLATTI

Çöken tentenin altında kalmaktan son anda kurtulan bir kadın olay anını anlattı. Camide 2 cenazenin olduğunu belirten kadın, ilk cenaze kaldırıldıktan sonra kendi tanıdıklarının cenaze namazına geçildiği sırada çökmenin meydana geldiğini söyledi.

Görgü tanığı kadın, "Geldiğimiz andan beri 'lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir' deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi.

"Karın temizlenmesi gerekirdi" diyen kadın, "Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi" diye konuştu.

17-01/10/ata3.Jpeg

17-01/10/ata4.Jpeg

İSTANBUL MÜFTÜSÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, kar nedeniyle tenteleri çöken Ataköy 5'inci Kısım Camii'ne gelerek, cami imamı Adem Karabey'den bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yaran, "Olay araştırılacak incelenecek. Şu an kimin kusurlu olduğunu arama zamanı değil" dedi.

"Kurumsal anlamda birbirimizi suçlamanın anlamı yok" diyen Yaran, "Cami görevlilerimizin daha önce yaptığı görüşmeler var. Bunlar araştırılır kimin ne kusuru varsa gerekeni yapılır" diye konuştu.

Cami imamının uyarı anonsu yaptığını kaydeden Rahmi Yaran, "Cami imamımız defalarca anons yapmış, gerekli yerlerle telefon görüşmesi var. Bu alana girmeyin diye şerit çektirmiş" şeklinde konuştu.

Yaran, "Tehlike daha önce görülmüş ve ilgililere bildirilmiş. İlgililer vaktinde gelmemişler" ifadesini kullandı.

17-01/10/c4.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN