Vefa Poyraz Lisesi'nde 23 bin euroluk hibe krizi

Vefa Poyraz Lisesi'nde 23 bin euroluk hibe krizi

AB’nin finanse ettiği ‘Hayat Boyu Öğrenme’ projesi kapsamında Vefa Poyraz Lisesi’ne sağlanan 23 bin euroluk desteğin 11 ay boyunca okul müdürü Mehmet Garipoğlu tarafından alıkoyulması ortalığı karıştırdı.

AYFER ÇALIKIRAN / ÖZEL HABER

2012’de Vefa Poyraz Lisesi’ne Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ‘Hayat Boyu Öğrenme’ projesi kapsamında 23 bin euro destek verildi.  Destek parası özel bir bankaya yatırıldı. Dönemin okul müdürü Mehmet Garipoğlu, daha sonra görevden alındı. Garipoğlu, yeni müdür Uğur Tüfekçi’ye projeden ve paradan bahsetmedi. Tüfekçi de projeyi öğrenince parayı kullanmak için bankaya gitti. Fakat Tüfekçi, paranın tamamının Garipoğlu tarafından çekildiğini öğrendi. Bunun üzerine Tüfekçi, Gariopğlu’nu arayarak, paranın akıbetini sordu. Garioğlu ise parayı okul aile birliği hesabına yatırdığını söyledi. Fakat Tüfekçi, söz konusu parayı okul aile birliğinin hesabında yatırılmadığını anlayınca suç duyurusunda bulundu.

12 YIL HAPSİ İSTENDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Garipoğlu, projeden sorumlu olduğunu, paranın yatırıldığı bankanın kapanacağı bilgisi aldığı için parayı çektiğini söyledi. Garipoğlu, parayı bir müddet sonra okul hesabına geri yatırdığını belirtti. Savcılık, Garipoğlu hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Avrupa Birliği’nden okula para gönderildiği, Garipoğlu’nun parayı zimmetinde tuttuğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN