Vicdan da raydan çıktı

Vicdan da raydan çıktı

Çorlu’da 25 kişinin can verdiği tren faciasında gözünden sakındığı biricik oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel, ihmal iddiasını sosyal medyadan dile getirdi. Ancak dönemin Ulaştırma Bakanı ve TCDD Müdürü sorularından bunaldıkları acılı anneyi ‘engelledi’. Ne devlet adamlığına ne insanlığa sığan yaklaşıma tepki yağdı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 7 Temmuz 2018’de Sarıler Köyü mevkinde Kapıkule-İstanbul seferini yapan 6 vagonlu bir yolcu treni yağan yağmurun rayların altını boşaltması sonucu raydan çıkıp şaranpole devrildi. Kazada çoğu bayram tailinden dönen 25 kişi hayatını kaybetti 124 kişi de yaralandı. Kaza ile ilgili rapor hazırlayan İnşaat Mühendisleri Odası, “Suçlu yağmur değildir! Yapanlar, yaptıranlar ve yapılmış olan yapıları denetlemeyenlerdir. Altyapısı ve üstyapısı iyi durumda olmayan demiryolu hatlarında uygulanan seri fren, üstyapıda burkulma gibi bozulmalara neden olabilmektedir” ifadelerini kullandı. Türkiyeyi yasa boğan kazanın üzerinden 4 aydan fazla süre geçmesine rağmen sorumlular hakkında bir işlem yapılmadığı gibi ihmali olduğu belirtilen Devlet Demir Yolları yetkilileri hakkında da herhangi bir cezai işlem yapılmadı. Elim kazada ölenler arasında 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel de vardı.

18-11/15/tekirdag-tren-kazasi-corlu.jpg

KURUM MÜDÜRÜ CEVAP VERMEK ZORUNDA

Kazadan sonra oğlu ve ski eşi için adalet arayan Mısra Öz Sel, çalmadık kapı, başvurmadık yer bırakmadı. Mücadelesini soyal platformlara da taşıyananne Sel, ancak bu konuda asıl kendisine yardımcı olması gereken devlet yetkilileri tarafından engellendi. Anne Sel, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın ardından dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından da Twitter’da engellendi.  Sosyal medyada sesini duyurmaya, adalet talebini dile getirmeye devam eden anne Sel, Apaydın tarafından engellendiğini şu ifadelerle duyurdu: “Beni engellemek, yazdıklarımı görmemek bu faciayı örtmüyor. Gerçekler ortada! 25 kişi öldü! Oğlum öldü oğlum! Neden rahatsız oldu acaba?” Acılı annenin bu tepkisi sosyal medyada binlerce kişi tarafından desteklendi. Twitter kullanıcılarından Apaydın’a, “İsa Bey o zaman hepimizi engelleyin”, “Kurum müdürü olarak halkın sorduğu soruya cevap vermekle yükümlüsünüz” tepkileri geldi.

NEDEN DİYE SORMUYORUM

Yaşanan skandalın ardından anne Sel’i, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan’ın da Twitter’da engellediği ortaya çıktı. Eski bakan Arslan tarafından engellendiğini de sosyal medya hesabından paylaşan Sel, şu ifadeleri kullandı: “Ben TCDD genel müdürü İsa Apaydın beni neden engelledi diye düşünürken, dönemin ulaştırma bakanının da engellediğini görüyorum. Neden? diye sormuyorum. Rahatsızlık verdim efendim ‘özür dilerim!’” Anne Sel’in ikinci kez engellemeyle karşılaşmasına sosyal medya kullancıları “Yazıklar olsun”, “Biz böyle bir ülke haline ne zaman geldik?” sözleri ile tepki gösterdi.

TRUMP DA BUNU YAPIYORDU

Engellemeye tepki gösteren bir bir Twitter kullanıcısı ise “Trump da bunu sıklıkla yapardı. Mesele mahkemeye taşındı. Mahkeme kamu personelinin kamusal meselelere bu ilişkin paylaşımlarından dolayı vatandaşları engelleyemecegine hükmetti. Beyefendi duymak isteniyorsa kendi hesabını kapatmalı vatandaşı engellemek yerine” mesajını paylaştı.

Anne Sel: Engelleyip “Kapa çeneni” diyorlar

Engelleme sonrası Twittwe hesabından “Cevap bekliyorum” başlığıyla bir açıklama yayımlayan Mısra Öz Sel, şu ifadeleri kullandı: Biri devletin kurumuna ait TCDD’nin genel mdürü, diğeri facianın yaşandğı dönemin ulaştırma bakanı. 25 kişinin feci şekilde can verdiği Çorlu tren faciasının üzerinden 4 ay geçti. Sevdiklerimiz, evlatlarımız 4 aydır toprağın altında. Facia yaşandığından bu güne kadar biz ailelere hiç bir sorumluluk örneği göstermeyen yetkili kişiler, muhattap arayıp da Twitter’dan kendilerine yönelttiğim sorulardan rahatsız olmuşlar. Olmuşlar ki beni engelleyip “Kapa çeneni” demişler. Oğlum öldü. Benim oğlum 9 yaşında. Dünyam yıkıldı, 4 aydır ben yaşamıyorum. 4 aydır ben devlete el uzatıp “adalet” diyorum “yargı”diyorum. Bekliyorum. Sesimi duymuyorlar çünkü duymak istemiyorlar. Çünkü engelliyorlar. Bu üstüne basıp geçmektir. Bu yok saymaktır. Bu ölen 25 Türk vatandaşını hiçe sayıp ailelerini kendi makamları uğruna görmezden gelmektir. Adalet her iki dünyada. Bu dünyada susmayacağım, ama ahirette susacağım.

18-11/15/15krs01a_tum-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN