Washington'a 'tokat'lı cevap

Washington'a 'tokat'lı cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menbiç’e giderek SDF’lilerle birlikte Türkiye’yi tehdit eden ABD’li komutanlara tepki gösterdi. Erdoğan “Bunlar daha Osmanlı tokadı yememiş. Elbette onları kasıtlı olarak hedef almayız ama yanlarındaki teröristleri vurduğumuzda teröristlerin yanında olmamanın daha iyi olacağını anlayacaklar” dedi.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG’ye verdiği desteği kesmeyen ve Afrin harekatına karşı çıkan ABD’ye eleştirilerinin dozunu yükseltti. Menbiç’te SDG’lilerle birlikte Türkiye’ye yönelik ‘tehditvari’ açıkalamlar yapan General Paul Funk ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel’in ‘Bize saldırı olursa sert karşılık veririz” açıklamalarına sert  cevap verdi. Erdoğan’ın hedefinde  CHP ve HDP de vardı. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının başlıkları şöyle oldu:

NATO EŞİTTİR ABD DEĞİLDİR: Bu nasıl NATO’da ortaklıktır? NATO’nun yürüyen maddeleri neyse, Türkiye’nin buna ne kadar uyması gerekiyorsa, Amerika’nın da o kadar uyması gerekir. NATO eşittir ABD değildir. NATO’da tüm ülkelerin her biri Amerika ile eşittir.

MÜTTEFİKLİK OLMAZ: Ama sen kalkar da YPG’ye ‘Bize göre bu terör örgütü değildir’ diyorsan, geç onu bir kenara. Evvelsi gün güvenlikten sorumlu bir temsilcileri geldi. Şimdi Dışişleri Bakanları da gelecek. Bütün gerçekleri çok açık, net önlerine koyacağız. Bu iş hakka, hukuka uygun bir şekilde yürümezse bunun ortak veya bir müttefik veya model ortaklık olmaz. 

3 MİLYAR DOLAR YARDIM: İlk gelen haberler; şu anda 550 milyon dolar  parasal destek. Bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de fiskoslar var. Onlar da dolaylı yoldan. Güya DEAŞ ile mücadele için bölgeye çöreklenen herkes şimdi DEAŞ’la bir olup Türkiye’ye karşı açılan cephede yer alıyor. DEAŞ’la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz? Kaç DEAŞ’lıyı yok ettiniz veya nereye sevk ettiniz? Ortada hiçbir  kabullenilebilecek vaka yok.

DEAŞ TİYATROSU BİTTİ: Suriye ve Irak’taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Bölücü örgütün mensuplarıyla yan yana poz verip de ‘Biz bunların PKK olduklarına dair bir işaret görmedik’ diyenler kör veya aptal değillerse art niyetlidirler. Hele hele ‘Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin’ ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını da görecekler. Biz elbette onları kasıtlı olarak hedef almayacağız ama şimdiden ilan ediyoruz ki hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar.

AMERİKAN HALKINA SESLENİYORUM: Buradan Amerikan halkına da sesleniyorum. Amerika’nın bütçesinden çıkan bu paraları halkın cebinden çıkan paralar. Bu konuda Amerika halkının duyarlılığını da  gündeme getirmek istiyorum. Zira şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır. 

İÇİMİZDEKİ HAİNLER: Bizi asıl üzen nedir biliyor musunuz? İçimizdeki ihanet şebekeleri, içimizdeki gafiller, kuklalardır. FETÖ’nün emniyet ve adalet teşkilatımızda, ordumuzda, iş dünyamızda yaptığı tahribatı inanın bana yedi düvel bir araya gelse yapamazdı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYOR: Bakıyorsunuz, ana muhalefetin Genel Başkanı, yardımcıları, mensupları ‘YPG terör örgütü değil’ diyor. Şu anda terör örgütünün uzantısı durumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor? YPG için ‘terör örgütü değildir, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur’ diyebilen bir anlayışla Türkiye karşı karşıyadır. İçimizde. Türkiye’de. 

18-02/14/screenshot_2.jpg

GEREKEN CEVABI ALACAK

Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, “Afrin, siyasete alet edilmesin” yönünde açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı’ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?” ifadesini kullandı. Askerin görevinin, ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmek olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları söyledi: “Asker kışlasının içerisinde oturup, saldırıları izleyecek mi? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Böyle bırakılamaz. Asıl Afrin Harekatı’nı siyasete alet edenler, zannediyorum beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa, onlar siyasete alet ediyorlar. Esed’in yanına gidenler kimlerse, onu onlarla paylaşsın, şu andaki iktidarla değil. Yazıklar olsun.”

BİZİM İÇİN AFRİN NEYSE EGE VE KIBRIS DA ODUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs açıklarında petrol ve dogğal gaz aramaları nedeni ile son dönemlerde yeniden yükselen tansiyonu da gündemine aldı. Bazı uluslararası şirketler ve Rum yönetimine sert uyarılarda bulunan Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizin, güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek Kıbrıs’ta ve Ege’de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat Kalkanı’yla, Zeytin Dalı Operasyonu’yla, çok yakında Münbiç’te ve diğer bölgelerde atacağımız adımlarla bozuyorsak, onların hesabını da  bozacağız. Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere Rum tarafına güvenerek hadlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarınının sonuna kadar takipçisidir. Bizim için Afrin neyse Ege’deki, Kıbrıs’taki haklarımız da odur. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimizşu anda bölgedeki gelişmeleri, gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapma yetkisiyle yakından takip ediyorlar.”

* Bazı şehit babaları ile kürsüde görüşen Erdoğan’a, AK Parti Nevşehir milletvekilleri hediye verdi. Erdoğan, bazı AK Parti milletvekilleri ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN