'WhatsApp bizi üç kez kopyaladı'

'WhatsApp bizi üç kez kopyaladı'

WhatsApp, Snapchat hatta Google’ın kağıttan yapılmış kaplanlar gibi olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Son bir yılda WhatsApp, üç kez bizi kopyaladı” dedi. Terzioğlu, yeni atılımlarla WhatsApp’ı peşlerinden daha çok koşturacaklarını belirtti.

HABER MERKEZİ

Türkiye’nin köklü telekomünikasyon şirketlerinden olan Turkcell, yeni bir dönüşüme hazırlanıyor. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu dönüşümle dünyanın en hızlı büyüyen operatörü olduklarını söyledi. Turkcell’e dünyada “dijital operatör” olarak bakıldığını ifade eden Terzioğlu, ham data hizmetinden “işlenmiş data” yani dijital servise geçtiklerini, ses, data, arama motoru, anlık mesajlaşma, mesaj, televizyon, bulut, ödeme gibi farklı hizmet sunduklarını belirtti. Klasik bir telekom operatörünün müşterisiyle ilişkisinin arama ve aranma olmak üzere toplam 32 dakika sürdüğüne işaret eden Terzioğlu, Turkcell’in ise buna ek, 24 dakika müzik dinleme, 31 dakika gazete ve dergi okuma, 56 dakika televizyon seyretme, 13 dakika anlık mesajlaşma olmak üzere müşterileriyle çok daha uzun süreli bir ilişki içinde olduğunu kaydetti.

Genel Müdür Kaan Terzioğlu, müşterilerine verdikleri hizmete göre başarılarını ölçtüklerini vurgulayarak, yerli bir oyuncu olarak pazar payı kazanmanın mümkün olduğunu gösterdiklerinin altını çizdi. Terzioğlu, “Bugün Yaani’nin 3,5 milyon kullanıcısı var. Yandex senelerce uğraştı şu anda yüzde 3 civarı pazar payları var. Geldikleri en yüksek pazar payı yüzde 8’di. 3 ay oldu lansmanı yapılalı, biz bu rakamlara ulaştık. İnanıyorum ki pazar payı olarak da yüzde 40’a kadar gidebiliriz” diye konuştu. Terzioğlu, WhatsApp’a rakip anlık mesajlaşma uygulaması “BiP”i yapmaya karar verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti: “Ama daha iyi teknolojiyle yapalım. ‘Spotify’a rakip Fizy’i yapalım ama yerli olduğu için değil, gerçekten en iyisi olduğu için kullanılsın’ dedik. Bu büyük şirketler, WhatsApp, Snapchat hatta Google, inanın kağıttan yapılmış kaplanlar gibi. 10 akıllı çocuğu koyduğunuz zaman dünyanın neresinden olurlarsa olsunlar, o teknolojiyi geliştiriyorlar. Bu potansiyel Türkiye’de de var. Siz o teknolojileri kendi güçlü altyapınız üzerinde kurduğunuz zaman müthiş yenilikçi çözümler ortaya çıkıyor. Son bir yılda WhatsApp, üç kez bizi kopyaladı. Biz yaptık, onlar bizi kopyaladı. Şu anda hala kopyalayamadıkları özellikler var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN