Yarın hangi il ve ilçelerde okullar tatil? 11 Ocak Çarşamba 21 ilde tatil | Son dakika haberleri

Yarın hangi il ve ilçelerde okullar tatil? 11 Ocak Çarşamba 21 ilde tatil | Son dakika haberleri

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava 21 ilde okulların Valiliklerce 11 Ocak Çarşamba günü tatil ilan edilmesine sebep oldu. İstanbul ve İzmir'in yanısıra Manisa, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Isparta, Bolu, Burdur, Denizli ve Tokat'ta okullar tatil edildi. Hangi il ve ilçelerde okullar tatil oldu sorusunun cevabı haberimizde...

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Aralarında İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 21 ilde okullar tatil ilan edildi. İşte detaylar...

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren kar yağışı yeniden başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter hesabından okulların Çarşamba günü de tatil edildiğini açıkladı. İzmir'de etkili olan kar yağışının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden don ve buzlanma uyarısı geldi. Kent genelinde okullar yarın için 1 gün tatil edildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tatil haberini twitter adresinden duyurdu.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenenin  üzerindeki kar yağışı nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime yarın  da ara verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinden itibaren  kent genelinde etkili olan kar yağışının yoğunluğunun tahminlerin üzerinde  seyrettiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun yağış nedeniyle meydana gelen kar birikintileri, don  ve buzlanmanın özellikle ara caddeler, sokaklarda araç ve yaya ulaşımında yol  açtığı olumsuz etkilerin göz önüne alındığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Herhangi bir sıkıntı ve mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir  amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz  bakımevleri, çocuk kulüpleri, özel eğitim ve rehabilitasyon ile rehberlik  araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine yarın (11  Ocak Çarşamba) ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve  kuruluşlarında çalışan engelli personelle hamile çalışanlar da idari izinli  sayılacaktır."

İstanbul Valiliği, kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı  nedeniyle, dün ve bugün de eğitim-öğretime ara vermişti.

İZMİR'DE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Son yılların en sert kış koşullarını yaşayan İzmir'de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışının ardından don ve buzlanma beklendiğini açıklaması üzerine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, okullarda eğitime 1 gün (Çarşamba) süre ile ara verilmesine karar verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tatil haberini Twitter adresinden duyurdu. Yahşi attığı tweet'te şu ifadeler yer verdi:

'Kar yağışı dolayısıyla oluşan don ve buzlanma nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir.'

ÖĞRENCİLERDEN İLGİNÇ YORUMLAR 

İl Milli Eğitim Müdürü'nün attığı tweete öğrencilerin yaptığı yorumlar da ilginç oldu. Öğrencilerin yaptığı yorumlardan bazıları şöyle:

'Sonunda bizim de bir Vasip Şahin'imiz var', 'Sana baba diyebilir miyim', 'Yarın 3 sınavım vardı seni bize Allah gönderdi', 'İzmir'de de kar tatili olmadı demeyiz artık, çocukların duası tuttu.' 

Tatil kararı ile ilgili açıklama yapan Ömer Yahşi, "Meteoroloji'den alınan bilgilerle yarın don ve aşırı buzlanma beklenmesi nedeniyle Valimiz Erol Ayyıldız, eğitime bir gün süre ile ara verilmesine karar verdi. Ulaşım güvenliğinin tehlikeye düşeceğini değerlendiren Valimiz, yavrularımızın güvenliği için bu kararı aldı. Hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak" dedi.

VALİLİK DE İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

İzmir Valiliği de tatil kararını resmi web sitesinden duyurdu. Valilik açıklamasında, "Aşırı don ve buzlanmanın ve de kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak İzmir il genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak 2017 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel aynı tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

OKULLARIN 11 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

İstanbul ve İzmir'in dışında kar tatili olan iller...

ÇANKIRI

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çerkeş ilçesinde taşımalı eğitime 11 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede kar yağışının devam ettiği kaydedildi.

EDİRNE

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği bildirildi.

MUĞLA

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada Menteşe, Ula, Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildiği belirtildi.

MANİSA

Manisa Valiliği, il genelindeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle çarşamba günü Demirci, Soma, Turgutlu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini duyurdu.

NİĞDE

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde aşırı tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile bazı ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılamayacak.

TOKAT

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle yarın bazı ilçelerde eğitim yapılmayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, Erbaa ve Niksar ilçesinde olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürdüğünü belirtti. Yapılan değerlendirime sonucunda bazı ilçelerde yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını vurgulayan Yazıcı, "Erbaa ve Niksar ilçelerimizin tamamında yarın eğitim yapılamayacak. Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi." dedi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi.

ISPARTA

Isparta kent merkezi ile Eğirdir ve Yalvaç ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Isparta Valiliğinden edinilen bilgiye göre, devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Eğirdir ve Yalvaç ilçelerindeki okullar bugün öğleden sonra tatil edildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de kar ve buzlanma nedeniyle il genelindeki köy okulları ve taşımalı eğitim veren okullar 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi.

BURDUR

Burdur'da kar yağışının etkisini sürdürdüğü Çavdır İlçesi'nde taşımalı eğitim yapan okullarla, Kozağaç, Yazır, Anbarcık köyleri ve Söğüt Beldesi'nde, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okullarda yarın eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı. Kar yağışının etkili olduğu Altınyayla İlçesi genelinde ilk ve orta dereceli okullarda, Gölhisar İlçesi'nde ise taşımalı eğitim verilen okullarda eğitim ve öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak 2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde de olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi. Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

BOLU

Bolu'da 3 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilik'ten alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının gün içerisinde eksi 7 derece olduğu Bolu'da, etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde yarın eğitime 1 gün ara verildi. 

DENİZLİ

Denizli'nin Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.

BİLECİK

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Pazaryeri Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla yarın okulların tatil edildiğini duyurdu.

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.

KONYA

Konya Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Meram ve Karatay başta olmak üzere Derbent, Doğanhisar, Yunak, Sarayönü, Güneysınır, Bozkır, Seydişehir, Akşehir, Beyşehir, Hüyük, Ilgın, Tuzlukçu, Ahırlı, Hadim, Yalıhüyük, Çeltik ve Akören'de ilk ve orta dereceli okullar yarın olmak üzere 1 gün tatil edildi.

ORDU

Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, "Olumsuz hava şartlarından dolayı İkizce, Korgan ve Kumru ilçelerinin tamamında, Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak,Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent,Ataköy ve Erenyurt mahallelerimizdeki okullarımızda eğitime 11 Ocak Çarşamba günü ara verilmiştir." ifadesine yer verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN