YDS puan hesaplama ve standart sapma | YDS'den kaç puan almak gerekiyor?

YDS puan hesaplama ve standart sapma | YDS'den kaç puan almak gerekiyor?

Sınava giren adayların en çok merak ettiği konuların başında gelen YDS puan hesaplama ve standart sapma işlemleri hakkında detaylar haberimizde. 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 10.00'da yapılan sınava ilişkin en çok merak edilen husus puan hesaplama oldu. Yabancı Dil Sınavına giren adaylar puan hesaplama ve standart sapma gibi işlemlerini aşağıda yer alan linkten yapabilirler. Ayrıca YDS'den kaç puan almak gerekiyor? Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır. İşte YDS puan hesaplama ve standart sapma hakkında tüm merak ettikleriniz.

Haberimizde yer alan linkten YDS puan hesaplama ve standart sapma hakkında detaylara ulaşabilirsiniz. YDS puanını hesaplamak istediğiniz kişinin dil testinde doğru cevaplamış olduğu soru sayısını girdikten sonra hesapla butonuna basınız. Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Doçentlik Bilim Sınavına Almanca, Fransızca veya İngilizce dışında bir yabancı dil sınavı sonucu ile başvurulmak isteniyorsa, bu dilin Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilmesi ve bu dilden YDS'de 65 veya daha yüksek puan alınması gerekir. İşte tüm ayrıntılarıyla YDS puan hesaplama ve standart sapma hakkında merak ettikleriniz ile YDS'den kaç puan almak gerekiyor sorunuzun yanıtı hakkında detaylar...

Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır. Haberimizden YDS puan hesaplama aracıyla 80 soruluk testlerden oluşan her dildeki testler için YDS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YDS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurum (üniversiteler, ve diğer kurumlar) belirleyecek. Bununla birlikte YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek.

YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yabancı Dil Sınavında tüm soruları doğru cevaplayan bir aday 100 puan almaktadır. Kısacası her doğru cevaplanan soru adaya 1,25 puan kazandırmaktadır. Yabancı Dil Sınavı (YDS) Puan Hesaplama aracımızı sitenize ekleyerek mevcut ziyaretçilerinize kolayca farklı bir içerik sunarken aynı zamanda yeni ziyaretçiler elde etme fırsatı da yakalarsınız. Buraya tıklayarak Yabancı Dil Sınavı (YDS) Puan Hesaplama aracımızı kendi sitenizin tasarımına göre özelleştirebilir ve tamamen ücretsiz olarak sitenize ekleyebilirsiniz.

Örnek verecek olursak;

10 Doğru cevap:12,5 Puan

12 Doğru cevap:15 Puan

20 Doğru cevap 25 puan

Şeklinde örnek gayat açıklayıcı olacaktır.

YDS PUAN HESAPLAMA EKRANI...

Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Îngilizce sınavında toplam 80 soru bulunur. Yanlış doğruyu götürmez. Toplam doğru sayısı ile 1.25’i çarparak YDS puanınızı hesaplayabilirsiniz.

Örneğin; Ebru YDS’de 80 sorunun 62’sine doğru cevap vermiştir. Ebru’nun YDS puanı kaçtır?

Çözüm: 62 X 1.25: 77.5

YDS PUANLARI

Puan aralıkları da şöyle;

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YDS NE İŞE YARAR KİMLER GİREBİLİR?

YDS sınavına, yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavları, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanacak adaylar, Tıpta uzmanlık ile Diş hekimliğinde uzmanlık sınavlarına girecekler, yurtdışı denklik sınavlarına gireceklerle memuriyette dil tazminatı alacak olan adaylar girebilir. Ayrıca hiçbir amacı olmadan, sırf İngilizce seviyesini test etmek için girenlerin de sayısı az değildir.

YDS NEDİR?

YDS'nin açılımı Yabancı Dil Sınavı'dır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede sadece iki defa yapılır. Sınav pazar günleri saat 10.00'da başlar ve 3 saat sürer. Sınavda 80 soru sorulmaktadır. Sınav ücreti olarakda 90 TL verilmektedir. ÖSYM'nin YDS kılavuzunda şu ifadelere yer verilmiştir: "İlgili mevzuat gereği, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girmeleri veya eşdeğerlikleri kabul edilen uluslararası sınavlardan yeterli puan almaları gerekmektedir. Ayrıca, YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir. Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir."

17-09/17/cep-tipi-hesap-makinesi.jpg

Sınava giren adayların en çok merak ettiği konuların başında gelen YDS puan hesaplama ve standart sapma işlemleri hakkında detaylar haberimizde. 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 10.00'da yapılan sınava ilişkin en çok merak edilen husus puan hesaplama oldu. Yabancı Dil Sınavına giren adaylar puan hesaplama ve standart sapma gibi işlemlerini aşağıda yer alan linkten yapabilirler. Ayrıca YDS'den kaç puan almak gerekiyor? Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN