YDS sınav soru ve cevapları indir ­| ÖSYM 17 Eylül YDS soruları açıklama sayfası

YDS sınav soru ve cevapları indir ­| ÖSYM 17 Eylül YDS soruları açıklama sayfası

2017 Yabancı Dil Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi sınavı 17 Eylül Pazar günü büyük bir katılımla yapıldı. Sınava giren adaylar sınav bitimi ile en çok YDS soru ve cevaplarını ararken açıklama ÖSYM'den geldi. Siz de haberimizden ÖSYM sayfasına ulaşarak Yabancı Dil Sınavı soru ve cevapları yayınlandığı andan itibaren bulabilir doğru ve yanlışlarınızı karşılaştırabilirsiniz. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan sınava giren adaylara çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulandı. İşte tüm ayrıntılarıyla 17 Eylül 2017 YDS soru ve cevapları ile ilgili tüm merak ettikleriniz.

YDS soruları cevapları için ÖSYM son dakika açıklaması heyecanla beklenmeye başlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı her sene sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını güz döneminde gerçekleştirdi. Akademik kariyer hedefi olan, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen ya da çeşitli sebeplerle dil puanı almak isteyen adaylar bu sınava girdiler. Adaylar YDS soru ve cevaplarını Google'dan aramaya başladılar. Sınav sorularının cevapları yayınlanmadan önce bu yorumlara bakarak kendi doğrularını tahmin etmeye çalışıyorlar. YDS soruları cevapları ne zaman yayınlanır gibi detaylar haberimizde.

YDS sınav soruları cevapları ne zaman yayınlanır sorusu ve YDS sınav yorumları merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. YDS 2017 yılında 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. YDS soruları cevapları her sene ÖSYM tarafından açıklanıyor.

YDS SINAVI

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

YDS SORU VE CEVAPLARI

ÖSYM tarafından yürütülen YDS sınavına ilişkin tüm duyurular osym.gov.tr adresinden adayların hizmetine sunuluyor. Siz de soru ve cevaplar ile sonuçları haberimizde yer alan linkten takip edebilirsiniz. YDS sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapıldı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden sınavlar kısmından ve YDS bölümünden konu ile ilgili açıklamaları yapıyor.

ÖSYM YDS SORU VE CEVAPLARI - YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan likten YDS sonuçlarını ve Yabancı Dil Sınavı soru ve cevaplarını yayınlandığı andan itibaren bulabilir sorgulamalarını yapabilirsiniz.

YDS SONUÇLARI

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada sonuçlar 5 Ekim Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. 

17-09/17/screenshot_1.jpg

YDS'DEN KAÇ PUAN ALMALIYIM?

Doçent Adayları için: 100 üzerinden en az 65 Puan. Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar için: en az 55 puan alınması gerekir. KPSS yabancı dile girmesi gerekenler de bu sınava katılacak, kpss puan türü belirlenirken bu sınavdan aldıkları puan da dikkate alınacaktır. Öğretim üyesi dışında Öğretim elemanı kadrolarına girebilmek için en az: 50 puan. Öğretim elemanı kadrosuna girilecek Üniversitede Yabancı dil kullanılıyorsa: en az 80 puan. Diğer kadrolar için alınması gereken puanlar, kurumlar tarafından belirlenecektir. Yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar için gereken puanlar çalıştıkları kurumlar tarafından belirlenecektir.

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

17-09/17/562567aef018fb45587dbd80.jpg

SONUÇLAR KAÇ YIL GEÇERLİ?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurum (üniversiteler, ve diğer kurumlar) belirleyecek. Bununla birlikte YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu konuda 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde (Değişik: 20/3/1997 - KHK - 570/15 md.) “…Bu madde uyarınca yapılan sınavlar beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek. Bu madde uyarınca yapılan sınavlara diğer mevzuatla yapılan atıflara ilişkin olarak da bu fıkra hükmü geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

YDS'NİN FAYDALARI

70 ve üzeri puan alan kamu kurumu çalışanları ve memurlar aldıkları puan seviyelerine göre dil tazminatı alırlar. Üniversitede araştırma görevliliği, yükseklisans, doktora ve öğretim elemanı olmak için gereklidir. Kpss-A bölümünden sınava giren adayların birçok puan türünün hesaplanması için YDS’ye girmesi gereklidir. Tıp fakültesi için YDS dil puanı geçerlilik hakkına sahiptir. Buradan da anlaşılacağı gibi yds puanına sahip olmak ayırt edici bir özelliğide beraberinde getirmekle birlikte, rakiplerinizle aranızı açmanıza ve nitelikli eleman olarak iş piyasasında bulunmanıza yardımcı olmaktadır.

17-09/17/timthumb.jpg

E-YDS NEDİR?

e-YDS'na Elektronik Yabancı Dil sınavı denilmektedir. Elektronik ortamda yani bilgisayar üzerinde yapılan bir yabancı dil sınavıdır. Sınavdaki sorular ya bilgisayar ekranında görüntülenir ya da adayların kulaklıklarına okunur. Adaylarda cevabını ya mikrofana okuyarak ya da bilgisayarda işaretleyerek yapar. Bu sınava girecek olan adayların bilgisayar bilgisine sahip olması gerekmektedir. Çünkü sınav esnasında bilgisayar kullanımı hakkında bilgi verilmemektedir. Yönetmeliğe göre e-YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklar, YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynıdır. Yılda 10 kez düzenlenen sınav için adaylar her sınav başına 200 TL para yatırmak zorundadır. Yıl içerisinde yapılan her sınava adaylar girememektedir. Çünkü adayın bir daha e-YDS sınavına girebilmesi için en son girdiği -YDS sınav tarihinin üzerinden 3 ay zaman geçmesi gerekir. Sınavlar saat 14.30'da başlar ve 3 saat sürer. Sınav, Ankara, İstanbul ve İzmir’de ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılır

2017 Yabancı Dil Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi sınavı 17 Eylül Pazar günü büyük bir katılımla yapıldı. Sınava giren adaylar sınav bitimi ile en çok YDS soru ve cevaplarını ararken açıklama ÖSYM'den geldi. Siz de haberimizden ÖSYM sayfasına ulaşarak Yabancı Dil Sınavı soru ve cevapları yayınlandığı andan itibaren bulabilir doğru ve yanlışlarınızı karşılaştırabilirsiniz. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan sınava giren adaylara çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulandı. İşte tüm ayrıntılarıyla 17 Eylül 2017 YDS soru ve cevapları ile ilgili tüm merak ettikleriniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN