YGS 2017 sınav soru ve cevapları yayınladı! YGS Soru kitapçıkları için tıklayın! Türkçe, Matematik..

YGS 2017 sınav soru ve cevapları yayınladı! YGS Soru kitapçıkları için tıklayın! Türkçe, Matematik..

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü 2017 YGS sınavı soru ve cevapları açılandı. Bazı öğrenciler "AİS" sayfasına soru ve cevaplar için bakıyor ancak sorular AİS sayfasında yayınlanmayacak. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. ÖSYM resmi sitesinde 2017 YGS soru cevapları kitapçığı açıklandı. Matematik, Türkçe, Fen bilgisi cevapları açıkladı mı? hepsinin cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü ve üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün tamamlandı. 2017 YGS sınav sonuçları için adaylar, ÖSYM'nin ana sayfasından YGS 2017 sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirler. ÖSYM YGS soru ve cevapları yayınlandı

YGS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI | TIKLAYIN

YGS 2017’de çıkacak soruların cevaplarının YGS sınavı bittikten sonra gün içinde açıklanması bekleniyor. Öğreciler ÖSYM’nin AİS yani aday işlemleri sistemi üzerinden soru ve cevaplara ulaşabilecekler. YGS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek. Sonuçlar 28 Mart 2017'de açıklanacak.

17-03/12/1-1489322749.jpg

BAZI ADAYLAR SINAVA GİREMEDİ

YGS sınavının bitmesinin ardından şimdi öğrenciler YGS soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Toplam 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi. Bugünkü sınavda ilk kez yeni bir kural uygulandı. Kapılar 09.45'te kapatıldı, sonradan gelenler içeri alınmadı. Sınavı birkaç dakikayla kaçıran 09.45 mağduru adaylar gözyaşlarına boğuldu.

17-03/12/58c52217ac1fe30fe0cbf9d1.jpg

ÖSYM AİS SİSTEMİNE GİRİŞ

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren adaylar 2017 YGS soruları ve cevap anahtarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi sayfası ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecekler.

https://ais.osym.gov.tr/

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

YGS sınavında verilen 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor. Sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerinden sorular soruldu. Bu testlerden alınan puanların ortalaması hesaplanıp bu sayede de standart sapmasının bulunması gerekiyor.. Elde edilen ortalama ve standart sapma kullanılarak ortalama 50, standart sapma 10 puan olarak değerlendiriliyor. Bunun sonucunda da standart puan hesaplanıyor.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin
"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

AİS ÜZERİNDEN YGS SORU VE CEAPLARINA ULAŞABİLİRSİNİZ-TIKLA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN