YGS soru cevap kağıtları erişime açıldı mı? Adayların YGS cevapları haberimizde | 2017 YGS

YGS soru cevap kağıtları erişime açıldı mı? Adayların YGS cevapları haberimizde | 2017 YGS

YGS cevap kağıtları erişime açıldı mı? Milyonlarca öğrencinin 12 Mart'ta girdiği ve sonuçları dün açıklanan YGS sınavı cevap kağıtları erişime açıldı. Adaylar ÖSYM resmi sitesinden girerek sınavdaki soru cevap kağıtlarını görebilecekler. YGS ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

YGS'ye giren adayların cevap kağıtları erişime açıldı. Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS sonuçları dün açıklandı. Adaylar aşağıda linkini verdiğimiz ÖSYM resmi adresine tıklayarak sınav cevap kağıdını görebilirler. Böylece YGS'de hangis soruya hangi cevabı verdiklerini, doğru ve yanlışlarını görebilirler. YGS ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

ÖSYM, 12 Mart Pazar günü yapılan YGS sınavı için dün sonuçları açıklamıştı. Milyonlarca üniversite adayının üniversiteye katılabilmesi için ilk aşama olan YGS ile ilgili, bugün de ÖSYM tarafından sınav cevap kağıtları erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sınav cevap kağıtlarına ulaşabilecek.

YGS CEVAP KAĞITLARI İÇİN TIKLAYIN

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda "12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2017-YGS) giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr üzerinden 29 Mart 2017 Çarşamba günü saat: 09:30’dan itibaren erişime açılacaktır" ifadelerini kullandı ve bilgi notu olarak da ayrıca; 

"Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır." bilgisini paylaştı.

YGS PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

YGS’de testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirilecek. Adayların Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecek:

17-03/28/osym.jpg

Sınavda tüm testlerde toplam 160 soru bulunuyor. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak.
Lise son sınıfta okuyan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak.Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

LYS SINAVLARI NE ZAMAN?

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı olan YGS’nin tamamlanması ile birlikte adaylar gözlerini LYS’ye çevirdi. Peki sınav tarihleri ne zaman? İşte LYS tarihleri.

MATEMATİK SINAVI (LYS-1) NE ZAMAN?

11 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-1, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecektir. LYS-1'de Matematik Testi yer alacaktır. Testte 80 soru bulunacaktır.

17-03/28/1764791_0_1490624666weyic-1490696660.jpg

FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2) NE ZAMAN?

17 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-2, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecektir. LYS-2'de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacaktır. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.

EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3) NE ZAMAN?

18 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-3, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecektir. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır

SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4) NE ZAMAN?

10 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-4, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecektir. LYS-4'te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecektir. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır

YABANCI DİL SINAVI (LYS-5) NE ZAMAN?

17 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-5, öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecektir. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır. Yabancı dil testinde her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YGS cevap kağıtları erişime açıldı mı? Milyonlarca öğrencinin 12 Mart'ta girdiği ve sonuçları dün açıklanan YGS sınavı cevap kağıtları erişime açıldı. Adaylar ÖSYM resmi sitesinden girerek sınavdaki soru cevap kağıtlarını görebilecekler. YGS ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN