YKS soru ve cevapları yayınlandı | YKS puan hesaplama...

YKS soru ve cevapları yayınlandı | YKS puan hesaplama...

YKS soru ve cevapları yayınlandı ve sevaplar ile sorular sınava giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Adaylar soru ve cevapların yayınlanması ile birlikte YKS puan hesaplaması yapmak istiyor.

31 Haziran'da YKS'nin ilk oturumu TYT sınavı gerçekleştirildi. sınava giren öğrenci adayları YKS puan hesaplaması yapmak için YKS soru ve cevapları yayınlandı mı diye merak ediyor. Sorular ve yanıtları internette yayınlandı. ÖSYM soru ve cevaplarıniçin aşağıdaki linke tıklayabilir puanlarınızı hesaplayabilirsinizi

Yaklaşık 2 milyon 300 bin adayın girdiği üniversite sınavı YKS'nin ilk oturumu TYT 31 Haziran'da yapıldı. İkinci oturum AYT 1 Temmuz'da yapıldı. Sınavda ter döken öğrenci adayları YKS soru ve cevaplarını merak ediyor. Öğrenciler soru ve cevapları öğrenip  YKS puan hesaplaması yapmak istiyor. ÖSYM YKS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. İşte YKS hakkındaki son dakika haberleri ve tüm detaylar...

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci dün girdikleri TYT'de sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarındaki soruların kolay olduğunu açıkladılar.  ÖSYM'nin genelde soru ve cevap yayınlama tarihleri ortalama sınavdan 4-5 gün kadar sonra oluyordu ama bu sene bir ilk olarak 1 Temmuz pazar günü sınavdan sonra açıklanması bekleniyor. 

 

YKS SONUÇLARI NASIL NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

YKS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

2018 YKS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS BARAJ PUANI NEDİR?

​Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YKS PUANI HESAPLAMA | LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar için YKS sınavı geride kaldı. Adaylar ÖSYM'nin soruları ve yanıtlarını açıklamasından sonra sınavlardaki tahmini netleri ile YKS puanını hesaplamak istiyor. Haberimizdeki YKS puan hesaplama robotu ile tahmini YKS sonucunuzu şimdiden öğrenebilirsiniz. Adayların, ÖSYM'nin puan hesaplarken uyguladığı standart sapma hususunu dikkate alması gerekiyor.

YKS VE TYT PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

18-06/28/yks-puan-hesaplama.jpg

SINAV KOLAYMIYDI ZOR MUYDU? 

Yağmur Ergül: Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Çağla: Yani koca sene boyunca tyt mat konularına boşuna çalıştık bunu mu anlatmak istediniz

Umut: Bugünden sonra gün saymaya başlıyoruz bir sonraki tyt ye ben giriyorum hedef nişantaşı %12 burs amin

Mehmet Yıldız: herkesin ortak düşüncesi zamandı.. şu zamanı çöz artık ösym

Muhammed: TYT’nin bu kadar dengesiz bir soru politikası uygulaması AYT’de izlenecek soru politikasını ortaya koyuyor.

Enes: Son yılların en kolay sınavıydı #tyt

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Zeynep: Tyt’deki Türkçe sorularını hazırlayan heyete selamlar resmen sınava girmedikte roman okuduk

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN