YKS'de baraj puanı hesaplama değişti, soru sayıları belli oldu

YKS'de baraj puanı hesaplama değişti, soru sayıları belli oldu

Bir hafta önce açıklanan üniversite sınav sistemi daha uygulanmadan değişti. Yeni değişiklikle180 olan baraj puanı, iki sınav sonucuna göre hesaplanacak. Birinci oturumun yüzde 40’ı, ikinci oturum ise yüzde 60’ı alınacak.

EROL METİN / ANKARA

* Yeni üniversite sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) daha uygulanmadan değiştirildi. Lisans programları için aranan 180 baraj puanının, hem birinci oturum hem ikinci oturumdaki sınavlar göz önünde bulundurularak yapılmasına karar verildi. İşte detaylar...

* Yeni baraj puanı, Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) yüzde 40’ı, ikinci oturum testlerinin yüzde 60’ı alınarak hesaplanacak.

* İkinci oturumdaki ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1’ testinin adı ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ olarak değiştirildi. Bu teste tarih soruları da eklendi.

* İkinci oturumunda adaylara 4 farklı testten, 40’şar olmak üzere toplam 160 soru sorulacak. Testlerin içeriği ve soru dağılım şöyle:

Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi: 24 soru Türk dili ve edebiyatı+10 soru Tarih + 6 soru Coğrafya

Sosyal Bilimler-2 Testi: 12 soru Felsefe grubu (Mantık, Psikoloji, Sosyoloji) + 11 soru Coğrafya-2+ 11 Tarih-2+ 6 soru Din kültürü

* Fen bilimleri Testi: 14 soru Fizik+ 13 soru Kimya + 13 soru Biyoloji

* Matematik Testi: 40 soru matematik

* Birinci oturumun süresi 90 dakika, ikinci oturum süresi ise 180 dakika olarak belirlendi.

* Adayın sözel, sayısal, eşit ağırlık puan türlerinden birinin oluşması için ilgili iki testten 80 soru cevaplandırması gerekecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN