Yozgat seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Yozgat oy oranları ne?

Yozgat seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Yozgat oy oranları ne?

Yozgat seçim sonuçlarını 24 Haziran günü sandıklar açılır açılmaz haberimizde bulabilirsiniz. 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yozgat'ın tercihi her il gibi kritik... AK Parti ve MHP'nin Cumhur ittifakı ile CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Millet İttifakı'nın Yozgat'ta aldıkları oy oranları, çıkardıkları milletvekili sayısını son dakika haberleri ile KARAR.COM'da.

Türkiye 24 Haziran 2018 seçimleri ile demokrasi sınavı veriyor. Sandıklar açılır açılmaz herkesin gözü kulağı son dakika haberlerinde olacak. Yozgat seçim sonuçları da 80 ildeki oy oranları gibi merak ediliyor. Peki Yozgat seçim sonuçlarında hangi parti ilerde. Milletvekili dağılımı ne oldu? Cumhurbaşkanlığı için Yozgat, Recep Tayyip Erdoğan'ı mı tercih etti Muharrem İnce ya da Meral Akşener'i mi?

Bütün bu soruların cevabı 24 Haziran akşamı netleşecek. Sizler de sık sık bu sayfayı ya da KARAR.COM'un SEÇİM 2018 sayfasını tıklayarak anlık olarak son dakika haberleriyle birlikte seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz. 

YOZGAT SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran akşamı ilk sonuçlar gelmeye başladığında buradan ya da aşağıdaki linki tıklayarak Yozgat seçim sonuçlarını öğrenebilirsiniz. 

En son yapılan 1 Kası 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Yozgat'ın tercihi AK Parti olmuştu. AK Parti yüzde 64,8 ile 4 milletvekili çıkarmıştı. MHP kalesi olarak bilinen Yozgat'ta yüzde 27, 9 oy almıştı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle olmuştu: 

18-06/07/yozgat.jpg
Yozgat 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Yozgat'tan benzer bir tablo çıkması beklense de ilk kez partilerin 'ittifak' imkanıyla girdiği ve baraj sorunun olmadığı düşünüldüğünde her il gibi Yozgat için de sürpriz sonuçlar mümkün. 

18-06/07/220-mavi-copy-1528402120.jpg

YOZGAT SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Nitekim 1 Kasım 2015 genel seçimlerin önce yapılan 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde son derece farklı bir tablo çıkmıştı. İlte AK Parti % 58,31 , Cumhuriyet Halk Partisi % 9,01, MHP % 27,9 ve Halkların Demokratik Partisi % 0,96 oy almıştı. 1 Kasım'da ise bu tablo yine değişmişti. 

Türk siyasetinde eski bakan Cemil Çiçek, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Haşim Kılıç, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi ünlü isimlerle adından söz ettiren Yozgat 1 Kasım Milletvekili seçimlerinde AK Parti'yi tercih ederek Meclis'e 4 milletvekili gönderdi. 

Bekir Bozdağ, Abdülkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer milletvekili olarak Meclis'e giren isimler oldu. 

2018 Yozgat seçim sonuçlarını belirleyecek etkenlerden biri de elbet de partilerin adayları. Parti parti Yozgat milletvekili adayları şöyle: 

YOZGAT AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bekir Bozdağ

Yusuf Başer

Sibel Yıldırım

İskender Minar

YOZGAT CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ali Keven

Nadir Ünal

Rakibe Özgür Karslıoğlu

Şahin Bozdemir

YOZGAT MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İBRAHİM ETHEM SADEF

YUSUF MERTOĞLU

OSMAN GÖZAN

AHMET ÖZBEK

YOZGAT HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Yusuf Aran

Mehmet Şirin Erez

Deniz Öztürk

Cem Eren Aslan

YOZGAT İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ali Keven

Nadir Ünal

Rakibe Özgür Karslıoğlu

Şahin Bozdemir

İLÇE İLÇE YOZGAT SEÇİM SONUÇLARI

Yozgat seçim sonuçlarını takip edebileceğiniz haberlerimizden ilçelerdeki seçim sonuçlarını da bulabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak Yozgat'ın ilçelerindeki partilerin oy oranlarını görebilirsiniz. 

AKDAĞMATENİ SEÇİM SONUÇLARI

AYDINCIK SEÇİM SONUÇLARI

BOĞAZLIYAN SEÇİM SONUÇLARI

ÇANDIR SEÇİM SONUÇLARI

ÇAYIRALAN SEÇİM SONUÇLARI

ÇEKEREK SEÇİM SONUÇLARI

KADIŞEHRİ SEÇİM SONUÇLARI

SARAYKENT SEÇİM SONUÇLARI

SARIKAYA SEÇİM SONUÇLARI

SORGUN SEÇİM SONUÇLARI

ŞEFAATİL SEÇİM SONUÇLARI

YENİFAKILI SEÇİM SONUÇLARI

YERKÖY SEÇİM SONUÇLARI

YOZGAT'IN COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Doğusunda Sivas, kuzeyinde Tokat ve Çorum, batısında Ankara, güneyinde Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri bulunan bir ilimizdir. Milliyetçi-muhafazakar bir seçmen tabanı bulunan Yozgat'ın coğrafi özellikleri şöyle: 

Coğrafi konumu: 34°  02′ ve 36°  09′ doğu boylamları ile  38°  54′  ve 40°  15′ kuzey enlemleri arasındadır.

Yüzölçümü: 14 123 km²

Toprakları: %37,7 dağlar, % 51,4 platolar, %10,9 ovalar.

Ovaları: Sorgun ovası, Boğazlıyan ovası, Kümbet ovası, Koyunculu ovası, Kadışehri ovası.

Akarsuları: Delice ırmak, Çekerek suyu.

İklimi: Kara iklimi.

Bitki örtüsü: Bozkır ve orman bitki örtüsünü meydana getirir. Karaçam, ladin, ardıç, meşe ve ahlat belli başlı ağaçlarıdır. İl topraklarının büyük bir bölümü bozkırdır.

YOZGAT İSMİ NEREDEN GELİYOR?

İlin adının kaynağı hakkında çeşitli söylentiler vardır. Bunlardan birine göre kent XVIII. yy.’da Çapanoğullarından Ömer Cabbar Ağa tarafından kuruldu. Söylentiye göre Çapar Ömer önderliğindeki aşiret, Horosan’dan kalkıp şimdiki Yozgat yörelerine gelmiş ve burada küçük bir kasaba kurmuştur. Kasabaya otlak ya da sürü anlamındaki yoz ile kent anlamındaki “gat”  sözcükleri birlikte kullanılarak otlak kenti anlamındaki Yozgat adı verilmiştir. Cumhuriyet’ten sonra Yozgat il merkezinin adı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Tarihi ve doğal güzellikleri: Yozgat çamlığı, Akdağ ormanları, Karanlık dere, Çayıralan ormanları, Sorgun kaplıcası, Çengeltepe höyüğü, Ulu cami, Cevahir Ali Efendi cami, Çapanoğlu cami.

Yozgat seçim sonuçlarını 24 Haziran günü sandıklar açılır açılmaz haberimizde bulabilirsiniz. 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yozgat'ın tercihi her il gibi kritik... AK Parti ve MHP'nin Cumhur ittifakı ile CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Millet İttifakı'nın Yozgat'ta aldıkları oy oranları, çıkardıkları milletvekili sayısını son dakika haberleri ile KARAR.COM'da. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti Yozgat'ta yüzde 65'e yakın oy alarak 4 milletvekilini de almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN