YSK Başkanı Güven: Ben siyasi değilim, cevap vermeyeceğim

YSK Başkanı Güven: Ben siyasi değilim, cevap vermeyeceğim

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, CHP'nin eleştirilerine ilişkin, "Ben siyasi değilim, hakimim. Cevap vermeyeceğim" dedi. Öte yandan Bekir Bozdağ, YSK'nın kararına ilişkin yaptığı açıklamada, doğru bir karar verildiğini, anayasa mahkemesinin halk oylamasını inceleme hakkı ve yetkisi olmadığını ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) Başkanı Sadi Güven, CHP'nin eleştirilerine ilişkin açılamada bulundu.

YSK Başkanı Sadi Güven, referandumun iptali başvurularının reddedilmesi üzerine CHP tarafından kurul hakkında yapılan eleştirilerle ilgili, "Ben siyasi değilim, hakimim. Cevap vermeyeceğim" şeklinde konuştu. 

ANAYASA MAHKEMESİNİN HAKKI YOKTUR

Adalet Bakanı Bozdağ konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesinin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi yoktur. Anayasa'ya göre de Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelere göre de yoktur. Bizim kanunlarımıza göre de yoktur. Çünkü anayasamız Yüksek Seçim Kurulu kararlarının kesin olduğunu ve bu kararlara karşı hiçbir merciye başvurulamayacağını açıkça hükme bağlıyor. Bu "hiçbir merci"nin içerisinde Anayasa Mahkemesi de vardır. Böyle bir müracaat yapsa bile Anayasa Mahkemesinin, bu müracaat karşısında bunun reddi dışında bir seçeneği önünde yoktur" dedi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN