Yunanistan'a kaçak giren 2 Türk askeri iltica talebinde bulundu | Son dakika haberleri

Yunanistan'a kaçak giren 2 Türk askeri iltica talebinde bulundu | Son dakika haberleri

Yunan Ethnos gazetesi, Fatih Arık ve Halit Çetin isimli 2 Türk komandosunun Yunanistan’a kaçtığını ve siyasi sığınma talebinde bulunduğunu öne sürdü. Gazete bu iki şahsın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmeye kalkışan timden olabileceğini iddia etti. Yargılaması süren Erdoğan'a suikast timinde ise Fatih Arık firari durumda...

2 Türk komandosunun Yunanistan’a kaçtığını ve siyasi sığınma talebinde bulunduğu bildirildi.

Yunan Ethnos gazetesi, 2 Türk komandosunun Yunanistan’a kaçtığını ve siyasi sığınma talebinde bulunduğunu yazdı. Gelen ilk bilgilere göre Fatih Arık ve Halit Çetin isimli 2 Türk vatandaşı kaçak yollardan Meriç Nehri’nden geçtiler.

SUİKAST TİMİNDEN İDDİASI

15 Şubat tarihinde Cezayirli insan tacirinin yakalanmasıyla komandoların da yakalandığı, 17 Şubat tarihinde Orestiada şehrindeki karakola başvurarak siyasi sığınma talebinde bulundukları bildirildi. Gazete bu iki şahsın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı öldürmeye kalkışan timden olabileceğini iddia etti.

17-02/23/1-1487873637.jpgSolda Halit Çetin ve sağda Erdoğan'a suikast timinde yer alan ve Yunanistan'a kaçtığı öne sürülen firari Fatih Arık

Yunan polisinin konuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

SUİKAST TİMİNDE BİR FİRARİ ASKER VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen biri firari 37 darbeci asker dahil 47 sanık, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

AA: DARBEDE YER ALDILAR

Yunanistan'da, Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde ülkeye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 2 Türk vatandaşı Yunan polisine teslim oldu. Yunan basın yayın organları, Dedeağaç Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu belirtilen 2 kaçağın 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yer alan ordu mensupları olduğunu duyurdu.

EMNİYET VE BAŞBAKANLIK DOĞRULADI

Söz konusu olayın Yunan emniyet birimleri ve başbakanlık çevrelerince de doğrulandığı belirtilen haberlerde, Fatih Arık ve Halit Çetin isimli 2 kaçağın 15 Şubat'ta Meriç Nehri'ni geçtikten sonra Orestiada polis şubesine giderek teslim olduğunu ve daha sonra getirildikleri Dedeağaç Emniyet Müdürlüğünde Yunanistan'a iltica talebinde bulunduğu ifade edildi.

ANKARA/İHA-AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN