Yurttaki panik maksadını aşan şaka çıktı

Yurttaki panik maksadını aşan şaka çıktı

Karaman'da kız öğrenci yurdunda yaşanan olayların ardından soruşturma devam ederken maksadını aşan şaka olarak değerlendirilen olayı ilk olarak üç öğrencinin başlattığı iddia edildi.

Karaman’da bulunan Nefise Sultan Kız Yurdunda, Pazar günü sabah saat 04.30 sıralarında yaşanan panikle, sağlık ve polis ekiplerinin yurda gelmesi, baygınlık geçiren öğrencilere müdahale edilmesi sonrası çeşitli iddialar ortaya atıldı. Polis, olayın aydınlatılması için yurtta kalan öğrencilerin bilgisine başvururken, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü de müfettiş görevlendirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Karaman Emniyet Müdürlüğünde öğrencilerin bilgisine başvurulmasının ardından olayın öğrenciler arasında yaşanan maksadını aşan şakadan ibaret olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Şakanın ilk olarak yurtta kalan üç öğrenci tarafından gece saatlerinde değişik sesler çıkartılarak başlatıldığı ve büyüyerek tüm yurda sirayet ettiği anlaşıldı.

SÖYLENTİLER YURTTA YAYILMAYA BAŞLADI

Başka öğrencilerin de bu şakayı devam ettirmesi üzerine yurttaki söylentiler de arttı. Bunlar yaşanırken bir öğrencinin uykulu bir vaziyettenken, Halka filmindeki ’Samara’ karakteri gibi yüzü siyah saçlarla kapalı siyah giyimli birisini gördüğünü iddia etmesi üzerine bu söylenti de yurtta yayılmaya başladı. Sesler duyulması ve yüzü siyah saçlarla kapalı birisinin görüldüğü söylentisinin yayılmasıyla öğrenciler arasında panik de büyüdü. Olayın yaşandığı gece, bazı öğrencilerin tekrar söylentilerle panik yaparak bayılmaları ve yurtta yaşanan karmaşanın ardından olaylar büyüdü. Yurda sağlık ekipleri ve polisin gelmesi, ardından da yaşananların medyaya yansımasıyla soruşturma başlatıldı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden gelen müfettişlerin de öğrencilerin bilgisine başvurduğu öğrenildi.

Öte yandan, Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından yurdun önünde resmi ekipler görevlendirilirken, katlarda da bayan polislerin sabaha kadar görev yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KARAMAN/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN