Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda Raco ve Cinderes an meselesi (Afrin'de son durum)

Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda Raco ve Cinderes an meselesi (Afrin'de son durum)

Afrin Harekatı'nın 34. günü geride kalırken, bugün yoğun top atışlarının yapıldığı Raco ve Cinderes bölgesindeki köylerin tamamı ele geçirildi. Afrin'in güneybatısındaki Bafler ve kuzeybatısındaki Maskah köyleri teröristlerden temizlendi. ÖSO kaynakları Raco ve Cinderes kasabalarının ele geçirilmesinin an meselesi olduğunu söyledi. TSK'dan yapılan bilgilendirmede ise etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 873'e yükseldiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 35. gününde devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik 35 gündür sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Raco beldesinin çevresindeki terör mevzileri havadan ve karadan vuruluyor.

TÜM KÖYLER TEMİZLENDİ

TSK 'ya bağlı komando birlikleri ve ÖSO güçleri, Raco Dağı eteklerine kadar tüm köyleri ele geçirdi.

Raco merkezden sivillerin çıkması yönünde uyarı yapılırken Raco'nun etrafındaki YPG ve PYD nin mevzileri vuruluyor. ÖSO tarafından Azez bölgesinden Raco ve Cinderes bölgelerine çok sayıda birlik kaydırıldı.

ÖSO: ALINMASI AN MESELESİ

ÖSO kaynakları Raco ve Cinderes merkezinin alınmasının an meselesi olduğunu bildirdi. RACO'da da bulunan ÖSO Livai Şimal grubundan askerler Raco merkezinin çok kısa bir süre içerisinde alınacağını söyledi.


Raco kasabasına yoğun top atışları gün boyu sürdü. 

Raco ve Cinderes, Afrin'e bağlı 5 önemli nahiyeden ikisini oluşturuyor. Bu iki önemli merkezin ele geçirilmesiyle  Afrine yönelik operasyonlar hız kazanacak.

İKİ KÖY ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'de ilerleyişi tam hız sürerken, TSK'dan bugün yapılan bilgilendirmede harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 873'e yükseldiği bildirildi.

Afrin'in güneybatısındaki Bafler köyünün de teröristlerden temizlediği kaydedildi. İlerleyen saatlerde Afrin'in kuzeybatısındaki Maskah köyünün de teröristlerden arındırıldığı bildirildi.

Harekatın 34. günü geride kalırken ele geçirilen yerleşim yeri ve stratejik nokta sayısı da 100'ü geçti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN