Zeytin Dalı operasyonunda kritik ayrıntı: Rusya son kez uyarıldı, TSK jetleri havalandı

Zeytin Dalı operasyonunda kritik ayrıntı: Rusya son kez uyarıldı, TSK jetleri havalandı

KARAR’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Türkiye, son ana kadar Rusya ile mutabakat için çaba sarfetti. Ancak Moskova, bölgedeki askerlerini çekmeye ve hava sahasını Türk jetlerine açmaya yanaşmadı. TSK 15:00 sularında Zeytin Dalı Harekatı için düğmeye bastı.

HİLAL ÖZTÜRK / KARAR.COM

Türkiye 'milli güvenlik' meselesi olarak gördüğü Suriye'nin kuzeyindeki PKK yapılanması için dün saat 17.00'de düğmeye bastı. Diyarbakır'dan havalanan jetler, 103 PYD/YPG hedefini bombaladı. Vurulan hedefler arasında ABD'nin verdiği silahların bulunduğu depo da var. 72 savaş uçağı, bombardımanın ardından üslerine dönerken, TSK, açıklamalarında hedefin sadece terör örgütü ve barınakları olduğu, sivellerin zarar görmemesi için hassasiyet gösterildiği vurgulandı. 

Karar Fırat Kalkanı ve Şah Operasyonu'ndan sonra TSK'nın Suriye'ye yaptığı 3. harekat öncesi yaşananların ayrıntılarına ulaştı. ABD'nin karşı çıktığı Rusya'nın ise işbirliğine yanaşmadığı Zeytin Dalı Harekatı için Türkiye aylardır masada ve sahadaki hazırlıkları son ana kadar kararlılıkla sürdürdü. Diplomatik kanalları açık tutan Ankara, Rusya'nın Suriye hava sahasını açması ve bölgedeki askerlerini geri çekmesi için çab sarfetti.

RUSYA İLE TAM MUTABAKATA VARILMADI

MİT Müsteşarı Hakanı Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Moskova ziyaretinde Türkiye'nin kararlılığı son kez muhataplara iletildi. Ancak Rusya ile harekat konusunda tam mutabakata varılamadı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Afrin bölgesinden askerlerin çekilmeyeceğini açıkladı. 

Moskova'nın, bölgedeki askerlerini çekmeye ve hava sahasını Türk jetlerine açmaya yanaşmaması üzerine TSK dün 15:00 sularında Zeytin Dalı Harekatı için düğmeye bastı. Rusya ve Esad rejimi yazılı olarak bilgilendirildi. Ankara’nın kararlı duruşu Moskova’ya geri adım attırdı. Hedefteki Afrin ve Minniğ Havaala’nındaki Rus askerleri çekilince saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kütahya'dan veridği talimatla Zeytin Dalı operasyonu başladı.

TSK AFRİN'DE İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

JETLER TERÖR HEDEFLERİNİ BÖYLE VURDU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN