Zirve’nin iddianamesini Paralelciler hazırlamış

Zirve’nin iddianamesini Paralelciler hazırlamış

Zirve Yayınevi davasında iddianameyi hazırlayan savcılar İsmail Aksoy ile Zafer Hazar’ın FETÖ’den ihraç edildiği ortaya çıktı. 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuksuz 5 sanık ise dün tutuklandı.

SEZAİ ERHAN

Zirve Yayınevi davasında tutuksuz sanık olarak yargılanan ve 115. duruşmada beraat eden İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Zirve’de savcılar İsmail Aksoy ile Zafer Hazar’ın hazırladığı iddianamelerin Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) yol haritası olduğunun ortaya çıktığını iddia etti. KARAR, ilahiyatçı Abat’ın bu iddiasını araştırdı ve Zirve davasına bakan dönemin mahkemelerinin başkanları Eray Gültekin ve Hayrettin Kısa, mahkeme üyeleri Bülent Coşkun, Mahmut Mavi, Osman Kandemir, Savcılar Özden Doğan, İsmail Aksoy, Şeref Gürkan ve Zafer Hazar’ın HSYK tarafından “FETÖ ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğü” gerekçesiyle meslekten men edildikleri ortaya çıktı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararında katliamın FETÖ tarafından organize edildiğine ilişkin iddialar olduğu hatırlatılarak, “Malatya Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir)” dendi.

HAYATIN AKIŞINA AYKIRI

Kararda, “Her ne kadar mahkememizce, adı geçen sanıkların cezalandırılmaları yoluna gidilmişse de olayın meydana geliş şekli ve dosya kapsamı dikkate alındığında eylemin sadece bu 5 sanık tarafından planlanarak işlenmiş olmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığı ortadadır. Yaklaşık 9 yıl süren uzun yargılamaya rağmen bu sanıkları azmettiren suç faillerinin ve örgütlerin ortaya çıkarılamadığı anlaşılmakla olayın azmettiricileri ve planlayıcıları olan suç faillerinin veya örgütlerin ortaya çıkarılabilmesi yönünden Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Zirve davasında kararın açıklanmasından sonra, daha önce uzun tutukluluk süresi göz önüne alınarak ‘denetimli serbestlik’ nedeniyle elektronik kelepçe takılarak, ev hapsinde tutulan 5 sanık, kaçma şüphesi olması nedeniyle  dün mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN