2015 KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

2015 KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Bugün Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu yapıldı. ÖSYM KPSS soru ve cevaplarını ne zaman açıklayacak? Peki, 2015 KPSS genel kültür ve genel yetenek sınav soruları ve cevapları nasıldı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu bugün gerçekleştirildi.  2015 KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?Peki KPSS nasıldı, sorular zor muydu? Türkçe soruları nasıldı, Matematik soruları nasıldı , Tarih soruları nasıldı soruları nasıldı, Vatandaşlık bilgisi nasıldı? 

2015 KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel kültür ve genel yetenek testlerinin yer aldığı sabah oturumu sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı. Sınavın, sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültür testlerinden 60'ar sorunun cevaplandırılması için 120 dakika verildi. KPSS sınavının ardından öğrenciler soru ve cevapları beklemeye başladı. KPSS soru ve cevapları açıklandı mı? ÖSYM'den henüz yapılmış bir açıklama yok.

KPSS Alan sınavı 12 Temmuz'da yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere, 4 oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumları saat 09.30'da, öğleden sonraki oturumları ise saat 14.00'de başlayacak. Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, cumartesi sabah ve öğleden sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak.

KPSS'ye girecek adayların dikkatine!

Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaport ile girecekler. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puan geçerliliğini 1 yıl koruyacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN