İçişleri ilk atama: Çetin Van Jandarma Asayiş Kolordu'ya - Arif Çetin kimdir? Son dakika haberleri

İçişleri ilk atama: Çetin Van Jandarma Asayiş Kolordu'ya - Arif Çetin kimdir? Son dakika haberleri

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına mensup 3 general ve 11 albayın bir üst rütbeye terfisine ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Korgeneralliğe terfi eden Arif Çetin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atandı. İşte Arif Çetin detayı...

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına mensup 3 general ve 11 albayın bir üst rütbeye terfisine ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Korgeneralliğe terfi eden Arif Çetin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda bir üst rütbeye terfi eden general ve albayların isimleri, Resmi Gazete’de yayımlandı.
2803 sayılı Kanunun 13. maddesi gereğince Jandarma Genel Komutanlığı’nda bir üst rütbeye terfi eden general ve albayların listesi, remi gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.

TERFİ EDENLER

Resmi Gazete’de yayımlanan listeye göre; Tümgeneral Arif Çetin ve Tümgeneral Ali Lapanta korgeneralliğe, Tuğgeneral Hacı İlbaş tümgeneralliğe, J. Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, J. Kurmay Albay Nurettin Alkan, J. Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, J. İs. Kurmay Albay Ali Demir, J. Pit. Albay İsmail Balıbek, J. Albay Semih Okyar, J. Albay Mustafa Başoğlu, J. İkm. Albay Münir Güzel, J. Albay Ercan Yaşin, J. Albay Hakan Saraç ve J. Mu. Albay Engin Çırakoğlu tuğgeneralliğe terfi etti.

Ayrıca, Korgeneral Arif Çetin, 2803 sayılı Kanunun 14. maddesi gereğince Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atandı.

İŞTE O ATAMA KARARI

16-07/30/1-1469903507.jpg

ARİF ÇETİN DETAYI

İçişleri Bakanı Efkan Ala darbe girişimi gecesiyle ilgili Arif Çetin'in kahramanlık hikayesinin paylaşmıştı. İçişleri Bakanlığı yaptığı ilk atamada Korgeneral Arif Çetin'i Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atadı.

DARBE GECESİ TELEVİZYONA BAĞLANDI 

Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, darbe girişimi gecesi duruma hakim olduklarını, darbe girişimin bir kaç saat içinde tamamen sonlandırılacağını açıklamasıyla tanındı.

ARİF ÇETİN KİMDİR?

Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, “Milletimiz rahat olsun, milli iradeye karşı yapılmış hareketi şiddetle bastıracağız. Duruma hakimiz, kimse merak etmesin. Bu darbe girişimini kesinlikle desteklemiyoruz, kesinlikle reddediyoruz. Bu kuklalara gereken cevap verilecek. Jandarma Genel Komutanı karargahta değildir. Biz arkadaşlarımızla karargahta süreci yönetiyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı’nda duruma hakimiz, problem yok.”

BAKAN ALA: ARİF ÇETİN'E EMİR VERDİM

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kendisini arayıp “Jandarma Harekât Merkezini ele geçireceğim” diyen Jandarma Harekât Başkanı Arif Çetin’e yetki verdiğini belirterek, “Arif Paşa, önce bir camiden, sonra bir inşaattan sonra bir vatandaşın evinden harekâtı yönetiyor” dedi.

Hürriyet'ten Abulkadir Selvi'nin haberine göre, Bakan Ala’nın darbe girişimine ilişkin açıklamaları özetle şöyle:

“Darbeciler çeşitli daireleri ele geçirmeye başlayınca özel harekâtı devreye soktuk. Güneydoğu’dan ve Karadeniz’den uçaklarla getirdik. 1500 özel harekâtçıyı Nevşehir’e, 1500 özel harekâtçıyı da İstanbul’a indirdik. TRT Genel Müdürü’ne, ‘TRT alınacak, alınamazsa TRT yıkılıp enkazı üzerinden yayın yapacağız. O kadar kararlıyız’ dedik. Aynı şey TÜRKSAT için de geçerliydi. CNN Türk’ü ele geçirdiler. Oraya güç transfer ettik. ‘Kesin olarak onlardan alınacak’ dedim.

ÖNCE CAMİİ SONRA İNŞAATTAN YÖNETTİ

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı aradı. ‘Ben planı yaptım Genelkurmay Başkanımızı kurtaracağım sizden talimat ve yetki istiyorum’ dedi. ‘Size sadece kendi adıma değil, Cumhurbaşkanı ve hükümet adına tam yetki veriyorum’ dedim. Jandarma Harekât Başkanı Arif Paşa (Çetin) ‘Jandarma Harekât Merkezi’ni ele geçireceğim’ dedi. ’Yetkilisin’ dedim. Arif Paşa, önce bir camiden, sonra bir inşaattan sonra bir vatandaşın evinden harekâtı yönetiyor. ‘Bacım kusura bakmayın’ diyor ve eve giriyor. ‘Harekât Merkezi’ni ele geçirin’ diye talimat veriyor. Vatandaşlar önce Arif Paşa’yı darbeci zannediyor. Telefonla televizyonlara bağlanıp açıklama yapınca vatandaşlar darbe karşıtı olduğunu anlayıp börek ve çay getiriyorlar. Vatandaş bu kadar hassas.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN