AB ülkelerine vizesiz giriş Ekim 2016'da!

AB ülkelerine vizesiz giriş Ekim 2016'da!

Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği - Türkiye zirvesi öncesinde hazırlanan taslak metin açıklandı. Buna göre üyelik müzakereleri yeniden başlayacak..Vize muafiyeti ise 2016'da geliyor.

Avrupa Birliği - Türkiye zirvesi öncesi hazırlanan taslak metin açıklandı. Taslağa göre, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması için mutabakata varıldı.

Vize muafiyetinin 2016 yılının Ekim ayında yürürlüğe girmesi planlanırken, iki yılda bir AB ile Türkiye arasında zirve düzenlenmesi de karara bağlandı. 

Aralık'ta yeni fasıl açılıyor

Ayrıca Aralık ayında üyelik müzakerelerinde yeni başlık açılacağı, 2016'nın ilk üç ayında ise farklı başlıkların açılması için hazırlık yapılacağı bildirildi.

Bugün Türkiye saati ile 17.00'de yapılacak zirvede vize serbestisi ve üyelik müzakelerinin yanısıra sığınmacı krizi de gündemin üst sıralarında yer alacak. Sığınmacıların Türkiye'de kalması karşılığında yapılacak yardımın detaylarının müzakere edilmesi bekleniyor. Türkiye bir yılda 3 milyar avro sağlanmasını isterken, AB, 2 yıllık sürede paranın kullanılması taraftarı. Görüşmelerde bu konu masada olacak. Türkiye sağlanacak desteği, "yükün paylaşılması" olarak görüyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN