Ağrı'da DBP'li İlçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı ile 6 kişi tutuklandı

Ağrı'da DBP'li İlçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı ile 6 kişi tutuklandı

Ağrı'da PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı'nın da bulunduğu yer aldığı 7 kişi tutuklandı.

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı'nın da bulunduğu yer aldığı 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DBP Diyadin İlçe Başkanı tutuklandı

Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik ve şehir yapılanması adına faaliyet gösterdiği, eylemlere karıştığı ve kent yapılanması içinde bulunduğu gerekçesiyle Ağrı ve İzmir'de düzenlenen operasyonda, DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı, DBP Diyadin Eş Başkanı Ş.Ö, C.İ, ile  DBP ve HDP Diyadin ilçe yönetiminde bulunan A.G, S.B, M.M, F.Y, C.K, F.O, Ö.V, D.V, F.S, H.K, A.Ç. ve şüpheli N.İ.Ö. gözaltına alındı.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden DBP Diyadin ilçe Başkanı Sarı, C.İ, A.G, S.B, M.M, F.S. ve N.İ.Ö.  "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı ve diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Zanlıların ikametlerinde yapılan aramada da örgütsel doküman, dergi ve kitap ele geçirildi.

AĞRI/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN