PKK'lı teröristler araçları hurdaya çevirip pusu kurdular

PKK'lı teröristler araçları hurdaya çevirip pusu kurdular

Van'ın Çaldıran'da dün 6 askerin şehit olduğu kalleş saldırının detaylarıyla ile ilgili görüntüler gün ağarınca ortaya çıktı. Teröristler 10 TIR'ı durdurup yaktı, müdahale için giden zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlattı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde, dün PKK'lı teröristler tarafından yakılan araçlar kül oldu. Bu olay üzerine bölgeye giden güvenlik güçlerine kurulan pusuda biri binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

16-05/25/a.jpg

Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde yolu kapatan PKK'lı teröristler durdurdukları araçların sürücülerini aşağı indirerek araçları yaktı. Bölgeye giden güvenlik güçlerine kurulan pusuda, 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

GENELKURMAY SALDIRIYI BÖYLE ANLATTI

Genelkurmay Başkanlığı hain saldırının ardından bu açıklamayı yapmıştı: "24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolununun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz"

ŞEHİTLER İÇİN 2 AYRI TÖREN

Şehit olan 6 askerin cenazeleri, Van’da düzenlenen iki ayrı törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit askerlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda basına açık tören yapıldı. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit yakınları, kurum amirleri asker ve polisler katıldı.

Tören saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu.

Törenin ardından Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi Muğla’ya, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş’ın cenazesi Gaziantep’e gönderilmek üzere uçağa konuldu. Şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün cenazesi ise de Bitlis’in Ahlat ilçesine gönderilmek üzere helikoptere alındı.

Törene katılan şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün eşi Zeynep Sarıgül sinir krizleri geçirdi. Şehidin oğlu Malik Atakan Sarıgül, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, kızı gözyaşlarına boğuldu.

İKİNCİ TÖREN

Çaldıran’da dün şehit olan 6 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için de ikinci tören yapıldı.

Törenin ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci’nin cenazesi Amasya’ya, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen’in cenazesi Nevşehir’e ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un cenazesi de uçakla Samsun’a gönderildi.

16-05/25/3204055.jpg

16-05/25/3204060.jpg

16-05/25/3204061.jpg

16-05/25/3204062.jpg

16-05/25/3204066.jpg

16-05/25/3204070.jpg

16-05/25/3204089.jpg

16-05/25/3204094.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN