Aylan Kurdi'nin halası gözyaşlarına boğuldu

Aylan Kurdi'nin halası gözyaşlarına boğuldu

Ölümü ile tüm dünyayı sarsan 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin Kanada'da yaşayan halası Tima Kurdi gözyaşlarına boğuldu.

Kanada’da yayımlanan National Post gazetesinin haberine göre Abdullah Kurdi’nin kız kardeşi Tima Kurdi, 20 yıl önce Kanada’nın Vancouver şehrine yerleşti. Suriye’de savaş nedeniyle aile Kanada’ya iltica etmek istedi. Fakat pasaportları olmadığı için Birleşmiş Milletler (BM) sistemine mülteci olarak kaydedilmediler; Türkiye’den çıkış vizesi alamadılar.

Para topladılar

Kurdi ailesi mevcut durumu göz önüne alarak Kanada’da yerleşik birinin finansal açıdan kefil olduğu G5 vizesine başvurdu. Tima Kurdi, National Post’a “Onlara sponsor olmaya çalıştım. Arkadaşlarım ve komşularım bankaya depozito yatırabilmem için para topladı. Fakat onları çıkaramadık bu yüzde bota bindiler” dedi. Kurdi ailesinin mülteci statüsü kazanmasına engel olan koşullar bu sefer de Kanada vizesi için önlerine çıktı. Haziran ayında ailenin başvurusu reddedildi.

15-09/04/r91xx_1441353961_9025.Jpeg
Hala gözyaşlarına boğuldu

Hatta, Port Moody-Coquitlam bölgesinin milletvekili Fin Donnelly’nin Kurdi ailesinin dosyasını Göç Bakanı Chris Alexander’a elden vermesi de sonucu etkilemedi. Tima Kurdi, acı haberi önceki gün sabaha karşı aldığını söylerken “Türkiye’deki kiralarını bile ben ödüyordum. Bu yüzden bota bindiler” dedi.

Yeğenlerinin fotoğraflarına bakınca gözyaşlarına boğulan hala "Kardeşimin eşiyle bir hafta önce konuştuk. Bana sudan korktuğunu söyledi. "Bir şey olursa yüzme bilmiyorum" dedi. Ama sanıyorum bunu hep birlikte yapmaya karar verdiler" diye konuştu.

Ben şimdi kime muz alacağım!

Dün sabah kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesini de aktaran Kurdi, "Türkiye bizim ülkemiz değil. Onlar Kobani'de doğdu ve oraya gitmek istiyorum dedi. Mezarlarının yanında kalmak ve onlara yemek ve su vermek istediğini söylüyor" diye konuştu. Hala Kurdi, aynı botta can veren 5 yaşındaki yeğeni Galip'in en sevdiği yiyeceğin muz olduğunu aktararak, babasının "Şimdi ben kime muz alacağım” dediğini ifade etti. 

Yunanistan'a geçmeleri için aileye parayı kendisinin gönderdiğini açıklayan Kurdi, "Görüşmede ona çok üzgün olduğumu ve para göndermemem gerektiğini söyledim. Eğer para göndermeseydim, yola çıkamazdınız dedim. O da bana kendini suçlama. Sen bize Kanada'nın bizi almasının imkânsız olduğunu söyledin dedi" şeklinde konuştu.

Dede konuştu: Gitmeyin dedim

Bodrum’da cansız bedenleri sahile vuran Aylan Kurdi ile Galip Kurdi’nin dedesi Şeho Şen Kurdi, “Yaşananlara ve torunlarımın ölümüne ne desem az olur. O kadar ısrar ettim. Gitmeyin, Kobani’ye geri dönün dedim. Ancak beni dinlemediler. Damadım Abdullah ısrarla Almanya’ya gideceklerini söyledi. Torunlarımın sahile vurmuş cesetlerini görünce içim parçalandı’’ dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN