Bahoz Erdal kimdir? Bahoz Erdal öldü mü? Fehman Hüseyin kimdir? Son dakika haberi gündemi sarstı!

Bahoz Erdal kimdir? Bahoz Erdal öldü mü? Fehman Hüseyin kimdir? Son dakika haberi gündemi sarstı!

PKK üst kademe yöneticilerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğü haberi gündeme bomba gibi düştü. AA'nın son dakika haber olarak geçtiği bilgi henüz teyit edilemedi. Herkes 'Bahoz Erdal öldü mü?' sorusuna yanıt arıyor. Peki Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin kimdir? Bahoz Erdal nasıl ve kim tarafından öldürüldü? Terör örgütünün üst düzey yöneticisi Suriyeli Fehman Hüseyin, Suriye'deki PKK uzantısı YPG'yi yönetiyordu. Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinde PKK yönetiminde yaptığı son değişiklikle PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başından alınmıştı. TAK adlı PKK uzantısı grubu kuran ve Beşar Esed'in sınıf orkadaşı olan Bahoz Erdal'ın Suriye'de olduğu biliniyordu.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in TSK'nın operasyonunda öldürüldüğü yönündeki son dakika haberi heyacana neden oldu. Anadolu Ajansı'nın geçtiği flaş haber tüm medya organları tarafından son dakika haber olarak geçilirken, yabancı ajanslar da gelişmeyi iddia diye verdi. Bahoz Erdal'ın, Suriye'de Kamışlı'ya giderken Tel Hamis Tugayları tarafından arabasının havaya uçurulduğu ve aralarında korumalarının da bulunduğu 8 kişiyle birlikte öldüğü iddia edildi. Peki Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin kimdir? Terör örgütü PKK'daki konumu nedir? Bahoz Erdal öldü mü? Ayrıntılar haberimizde. 

BAHOZ ERDAL'I IŞİD ÖLDÜRDÜ İDDİASI DOĞRU ÇIKMADI

Daha önce de Fehman Hüseyin'in terör örgütü IŞİD tarafından öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Ancak bu haber doğru çıkmamıştı. Bahoz Erdal'ın, Kuzey Irak'tan PKK'nın uzantısı YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye gittiği burada öldürüldüğü iddia edilmişti. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD'in ani sadırısında yüzü parçalanarak öldüğü iddiası doğrulanamamıştı.

PKK AÇIKLAMA YAPMADI

AA'nın geçtiği son haberde Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğü ileri sürüldü. Ancak bu bilgi henüz başka kaynaklarca doğrulanmadı. Terör örgütü PKK tarafından da henüz açıklama yapılmadı. 

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı PKK bağlantılı çeteyi kurdu ve bu grubu yönetiyordu.

PKK'DAKİ SON DEĞİŞİKLİK

Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın  İmralı'dan gönderdiği mektuplarla şekillendirdiği yeni KCK/PKK yapılanmasında Murat Karayılan'la Cemil Bayık'ın yer değiştirilmiy, Karayılan silahlı güçlerin başına geçmişti. Örgütün yaşayan beş kurucusundan biri olan Cemil Bayık ise Karayılan'ın koltuğuna getirilmişti. 

FEHMAN HÜSEYİN'İ GÖREVDEN ALDI

Öcalan'ın yaptığı değişiklikte Karayılan'ın başına getirildiği HPG olarak tanımlanan güçlerin bugüne değin en önemli iki yöneticisisinden biri olan Fehman Hüseyin'in de görevi değiştirilmişti. Türk kamuoyunun da yakından tanıdığı Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin yıllarca bu gücün tek sorumlusu oldu. Hüseyin'in bir süre önce bu görevini devrettiği isimde yine bir Suriyeli olan Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed oldu. Silahlı militanların çok uzun yıllardır denetim ve yönetiminin bu iki Suriye'li PKK'lıya verilmesinin temel nedenlerinden biri hiç kuşkusuz örgütteki Suriye'li militan sayısının önemli ölçüde artmasıydı. İkinci neden ise özellikle Bahoz Erdal'ın Suriye'deki Esad yönetimiyle yakın ilişkileri hatta Beşar Esad'ın okul arkadaşı olması.

BEŞAR ESAD'IN SINIF ARKADAŞI

Son değişiklikle biraz daha perde gerisine çekilen, kimi çevrelere göre pasifize edilen bu iki Suriye'liden Fehman Hüseyin örgüt içinde Dr.Bahoz Erdal kod adıyla tanınıyor.1969 yılında Suriye'de doğdu. Suriye'de tıp eğitimi aldığı sırada PKK'ya katıldı. Yaklaşık 23 yıldır örgüt içinde. Beşar Esed ile sınıf arkadaşı olduğu belirtilen Hüseyin örgüt içinde özellikle savaşçı tavrıyla hızla yükseldi. 1992'de Şırnak kırsalında  Cudi bölge sorumluluğu yaptı. 2004 yılında ise HPG ana karargah komutanlığına getirildi. 2009'a kadar örgütün bütün askerî faaliyetlerinin en üst düzeyde sorumluluğunu yaptı. Bu süre içinde çok sayıda askerin şehit düştüğü Dağlıca ve  Aktütün Jandarma Karakolu baskınlarının yanısıra bir çok kanlı eylemin planlamasını yapıp talimatını veren isim olarak öne çıktı. 2009 yılında görevini bir başka Suriyeli Nurettin Sofi'ye devretti.Emniyet kaynaklarına göre  Bahoz Erdal da örgütün özel ordusu olarak nitelenen, intihar eylemleri ve suikastleri gerçekleştirmek üzere eğitilen Kürdistan Özgürlük Şahinleri isimli birimin sorumluluğuna getirildi.

KIRMIZI KATEGORİDE

Teröris başı Bahoz Erdal'ın Şubat 2013'te de kolon kanseri olduğu iddia edilmişit. Suriye'de 2013'te  IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası da haber kaynaklarına yansıyan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin  28 Ekim 2015'den beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktadır. 

#http://www.karar.com/gundem-haberleri/bahoz-erdal-olduruldu-182167#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN