Davutoğlu başbakanlığı sırasında kendisine verilen hediyeleri Başbakanlık'ta bıraktı

Davutoğlu başbakanlığı sırasında kendisine verilen hediyeleri Başbakanlık'ta bıraktı

Yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürdüğü Başbakanlık görevini Binali Yıldırım’a devreden Ahmet Davutoğlu’nun görev süresi boyunca kendisine verilen hediyeleri Başbakanlık envanterine beyan ettiği ve beraberinde götürmediği ortaya çıktı. Basında çıkan “hediye” haberleri üzerine açıklama yapan Davutoğlu “Bana ve aile fertlerine verilen tüm hediyeler, Başbakanlık'ta muhafaza altındadır” dedi.

Davutoğlu adına basın bürosundan yapılan açıklamada ” 62. 63. ve 64. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri Başbakanı olarak görev yapan Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve aile fertlerine gerek yurtdışı, gerekse yurtiçi ziyaretlerinde takdim edilen hediyeler, bu süre zarfında fotoğraflı bir şekilde kayıt altına alınmıştır. Verilen hediyelerin bir kısmı gelen ziyaretçilerin görebilmeleri için Çankaya Köşkü'nde sergilenmektedir. Değerli nitelikteki diğer hediyeler, ilgili mevzuat çerçevesinde Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nca görevlendirilen Takdir Komisyonu'nca değer tespitleri yapılarak Başbakanlık envanterine kayıt edilmiştir. Görev süresi boyunca Sayın Başbakan'a ve aile fertlerine verilen tüm hediyeler, Başbakanlık'ta muhafaza altındadır” ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN