Binali Yıldırım'ın eşi kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşındadır? Nerelidir ve mesleği nedir?

Binali Yıldırım'ın eşi kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşındadır? Nerelidir ve mesleği nedir?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı. Binali Yıldırım'ın yeni genel başkan olacağının açıklamasının ardından yeni ''first lady'' en çok merak edilen konulardan biri oldu. Peki, Binali Yıldırım'ın eşi kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşındadır? Nerelidir ve mesleği nedir? İşte fotoğrafla Semiha Yıldırım...

22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidecek olan AK Parti'nin genel başkan adayı olan Binali Yıldırım oldu. Peki, Binali Yıldırım'ın eşi kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşındadır? Nerelidir ve mesleği nedir?

BİNALİ YILDIRIM'IN EŞİ KİMDİR?

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım Erzincan Refahiye'nin Kayı Köyü'nden. Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım emekli öğretmen. AK Parti'nin aktif kadınları arasında yer alan Semiha Yıldırım, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde görevler alıyor. Semiha Yıldırım en son 17 Mayıs'ta düzenlenen "Gönül Dağı Projesi"nin tanıtımında görüntülenmişti. Etkinlikle Semiha Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la yan yana oturmuştu.

SEMİHA YILDIRIM'IN MESLEĞİ NEDİR? 

1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra misyonunu gönüllü eğitim projelerinde sürdürdü.

1975'TE BİNALİ YILDIRIM'LA EVLENDİ

Binali Yıldırım, öğretmen Semiha Hanım ile 1975'te evlendi. Bu evlilikten Bülent, Erkam ve Büşra isminde 3 çocukları dünyaya geldi.

ADI VERİLEN BİR İLKOKUL VAR

İstanbul Çekmeköy'de Binali Yıldırım'ı eşi Semiha Yıldırım adına açılmış bir ilkokul var. Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu eğitim ve öğretime 10.09.2012 tarihinde başladı. Okul henüz ikinci yılını yaşayan genç bir okuldur. Okulun donanım ve yapım giderlerinin tamamı bağışçısı Semiha Yıldırım ve ailesi tarafından karşılandı. Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu her yaşanan gün yaptıkları çalışmalarla geçmişini oluştururken bugünden planlandığı yarınlarda farklı eğitim öğretim anlayışı ile tarih sahnesinde, öğrencilerinin başarıları, vatanına yaptığı hizmetlerle yerini alacaktır.

16-05/19/semiha.jpg

16-05/19/01.png

Semiha Yıldırım adına yaptırılan "Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu"nun açılışında önemli konulara değinmişti. Çekmeköy'deki açılışa eşi ve kızı ile gelen Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik başka bir şey, bilmek, eğitmek başka bir şey. Çocukların ruh dünyasını anlamak bambaşka bir şey" dedi.

16-05/19/50.jpg

16-05/19/51.jpg

16-05/19/52.jpg

16-05/19/53.jpg

16-05/19/54.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN