Çanakkale'de göçmen faciası: 4 çocuk cesedi bulundu

Çanakkale'de göçmen faciası: 4 çocuk cesedi bulundu

Ege'de göçmen faciasına yenisi eklendi. Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 çocuğun hayatını kaybettiği olayın ardından Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 55 kaçak göçmenin bulunduğu bot battı, ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti.

Kış bastırmadan Yunanistan'a geçmeye çalışan mülteciler Ege Denizi'nde bir kez daha ölümle yüzleşti. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan 55 kişinin bulunduğu botun batması sonucu, ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti.

Ayvacık İlçesi Sivrice Koyu'ndan denize açıldıkları belirlenen kaçakları taşıyan lastik bot gece yarısı battı. 4 çocuğun cesedine ulaşılırken, 51 kişi kişi ise sağ olarak sahil güvenlik tarafından kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Babakale Limanı'na getirildi.

Afganistan ve Suriye uyruklu

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Afganistan ve Suriye uyruklu 55 kişi, Midilli Adası'na geçmek için Ayvacık sahilinden lastik botla denize açıldı.

Dalgalar botu batırdı

Bot, Sivrice açıklarında lodos ve dalgalar nedeniyle battı. "Alo 158" hattından yardım istenmesi üzerine bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmak için çalışma başlattı. 

4 çocuğun cesedine ulaşıldı

İlk belirlemelere göre, biri kız 4 Afgan çocuğun cesedine ulaşıldı, çocukların cesetleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Boğulmak üzereyken kurtarıldılar

Boğulmak üzereyken kurtarılarak "TCSG 28" botuyla Küçükkuyu'ya getirilen yabancı uyruklu kişilere sağlık görevlileri müdahale etti, 4 kişi Edremit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.Küçükkuyu'ya getirilen ve burada battaniye, giyecek, yiyecek ve su verilen yabancı uyruklular, daha sonra Ayvacık'taki Göçmen Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

8 operasyonda 357 kişi kurtarıldı

Öte yandan, sahil güvenlik ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen denize açılan yabancı uyruklulara yönelik 8 operasyon düzenledi. "TCSG Yaşam", "TCSG 28" ve "SAGET 25" botlarıyla yapılan operasyonlarda, denizde dalgalarla mücadele eden ve bazılarının su alıp batmaya başladığı belirtilen botlardaki çoğu kadın ve çocuk 357 kişi kurtarıldı. 

Bodrum'da 2 çocuk hayatını kaybetti

Çanakkale'den gelen haber, bugün Ege Denizi'nden yaşanan ikinci mülteci faciası... Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında batan mülteci botunda da iki çocuk can verdi.. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN